Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
21.04.2023 03:20

V regióne vzniká nové Združenie obcí Tribečská cyklomagistrála


Ilustračná snímka.


V topoľčianskom regióne by malo vzniknúť nové združenie Tribečská cyklomagistrála. Združenie bude zastrešovať obce, ktoré sa chcú zapojiť do spoločného plánu budovania cyklotrás pozdĺž rieky Nitra a okolia.


Vytvorenie Združenia obcí Tribečská cyklomagistrála a vstup mesta Topoľčany do tohto združenia schválili mestskí poslanci na aprílovom zasadnutí zastupiteľstva.

Myšlienka založiť združenie obcí vznikla podľa slov primátorky Topoľčian Alexandry Gieciovej na marcovom pracovnom stretnutí zástupcov Nitrianskeho samosprávneho kraja, Trenčianskeho samosprávneho kraja, mesta Topoľčany a okolitých obcí. Cieľom stretnutia bola téma vytvorenia spoločného plánu budovania cyklotrás v regióne. Ten by nadviazal na existujúce cyklotrasy v Nitrianskom a Trenčianskom kraji a zároveň definoval možnosti budovania nových úsekov cyklotrás a cyklociest.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2017
Na Gemeri otvoria nové návštevnícke centrum
Už túto sobotu (21.10. 2017) bude do prevádzky slávnostne uvedené návštevnícke centrum pri jednej z najcennejších architektonických pamiatok na Slovensku.
viac
08.03.2018
Združenie miest a obcí – región Turiec oslávilo štvrťstoročnicu
Združenie miest a obcí – región Turiec (ZMOT) si v závere minulého roku pripomenulo 25. výročie svojho vzniku. V Dražovciach sa členovia združenia stretli s jeho zakladateľmi - bývalými starostami a primátormi.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
13.04.2023
Nové Mestské divadlo Topoľčany ponúkne priestor na zábavu, ale aj vzdelávanie
V Topoľčanoch vzniká nový kultúrny bod, Mestské divadlo Topoľčany, otvára ho Mediálna a kultúrna spoločnosť Topoľčany.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %