Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
13.04.2023 12:35

Nové Mestské divadlo Topoľčany ponúkne priestor na zábavu, ale aj vzdelávanie


Ilustračná snímka: (tasr).


V Topoľčanoch vzniká nový kultúrny bod, Mestské divadlo Topoľčany, otvára ho Mediálna a kultúrna spoločnosť Topoľčany.


Mestské divadlo bude pod seba preberať organizáciu všetkých divadelných produkcií, či už vlastnej tvorby, agentúrnych alebo hosťujúcich divadelných inscenácií profesionálnych divadiel na Slovensku a v zahraničí, informoval riaditeľ Mediálnej a kultúrnej spoločnosti Topoľčany Miroslav Bakura. Prvou premiérou divadla bude inscenácia Gotcha autora Barrieho Keeffa, ktorá sa uskutoční 5. mája.

Mestské divadlo vzniká na základe dopytu verejnosti, najmä školských zariadení, ktoré prejavili záujem o nové možnosti divadelnej ponuky, skonštatoval Bakura. "Bude poskytovať priestor na vzdelávanie a zároveň zábavu pre všetky vekové kategórie, v spolupráci s miestnymi umeleckými školami a divadelnými súbormi bude divadlo podporovať rozvoj divadelnej tvorby a kultúry nielen v meste, ale aj v celom regióne," povedal.

V rámci Mestského divadla Topoľčany budú prezentované nielen inscenácie pre deti a mládež, ale aj dospelých divákov. V spolupráci s divadelnými agentúrami a profesionálnymi divadelnými súbormi bude divadlo ponúkať pestrosť divadelných žánrov a tém, aby návštevníci dostali príležitosť vidieť aj tie najnovšie a najzaujímavejšie inscenácie, ktoré sú aktuálne prezentované na divadelnej scéne.

Mestské divadlo bude zároveň ponúkať priestor na vzdelávanie a kreatívnu tvorbu, v rámci ktorého budú organizované workshopy a kurzy pre deti, mládež aj dospelých. Na nich budú môcť získavať skúsenosti s divadelnou tvorbou a vystupovaním na javisku, ale aj absolvovať diskusie s tvorcami predstavení a divadelnými odborníkmi o aktuálnych témach a problémoch v divadle a kultúre. Súčasťou mnohých predstavení budú aj dramaturgické a lektorské úvody či diskusie bezprostredne po skončení predstavenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.09.2019
V meste Nitra vznikne Rada seniorov
V Nitre bude pôsobiť Rada seniorov. Jej vznik odhlasovali na svojom septembrovom rokovaní mestskí poslanci. Nový orgán bude mať za úlohu chrániť práva seniorov a zaoberať sa ich životnými potrebami.
viac
02.04.2020
Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava ponúka online programy a podujatia
Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava (MDPOH) v Bratislave ponúka verejnosti špeciálne programy a podujatia, ktoré môžu ľudia sledovať online z domovov. Pripojilo sa tak k iniciatíve hlavného mesta "Zvládneme to aj v kultúre", ku ktorej sa pridali všetky mestské kultúrne inštitúcie.
viac
21.04.2023
V regióne vzniká nové Združenie obcí Tribečská cyklomagistrála
V topoľčianskom regióne by malo vzniknúť nové združenie Tribečská cyklomagistrála. Združenie bude zastrešovať obce, ktoré sa chcú zapojiť do spoločného plánu budovania cyklotrás pozdĺž rieky Nitra a okolia.
viac
20.11.2023
Ochotnícke divadlo v Sebechleboch oslavuje 100. výročie
Ochotnícke divadlo v obci Sebechleby v Krupinskom okrese oslavuje sto rokov od svojho vzniku. Pri tejto príležitosti uvedie miestny súbor Geľo hru od Ferka Urbánka s názvom Kríž pod lipami. Pre TASR to uviedla jeho vedúca Erika Lukáčová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %