Pondelok 24.06.2024
Dnes má meniny 
Ján
°C
14.06.2024 11:15

V rámci 17. ročníka grantového programu TNE prerozdelia 66-tis. eur


Talenty novej Európy


V rámci 17. ročníka grantového programu TNE prerozdelia 66-tis. eur medzi 25 detí a mladých ľudí z celého Slovenska. Tento rok sa do programu v kategóriách športu, umenia a vedy prihlásilo celkovo 204 detí a mladých ľudí vo veku od deväť do 25 rokov.


TASR o tom informovala Silvia Manczalová, správkyňa nadácie CEF, ktorá spolu so spoločnosťou Slovnaft stoja za projektom.         

Najviac prihlášok prišlo v kategórii športu, kde súperilo medzi sebou až 113 detí a mladých ľudí. "Pri hodnotení sme zohľadňovali predovšetkým doterajšie výsledky a motiváciu. Dôležitým kritériom boli aj osobné ambície nadaných detí a mladých ľudí a potenciál rozvoja do budúcnosti. Rozhodnutím odbornej komisie postúpilo do druhého hodnotiaceho kola 39 finalistov," uviedla Manczalová.         

Dodala, že pridelený grant možno využiť na nákup hudobných nástrojov, učebníc, laboratórnych prístrojov či športovej výbavy. "Ale tiež na financovanie profesijných a študijných pobytov v zahraničí či športových podujatí a sústredení," podotkla. Zároveň aktuálny ročník zdvihol maximálnu výšku grantu pre jednotlivca na 6600 eur. Novinkou bolo aj dvojkolové hodnotenie.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2018
V Sládkovičove budú vianočné trhy na podporu škôl
Na námestí v Sládkovičove budú v piatok (14. 12.) od 15. h vianočné trhy na podporu školám. V sprievodnom programe od 16. h vystúpia žiaci miestnych škôl, chlapci a dievčatá z Detského centra Hrajkovo, spevokol Klubu seniorov a Ekumenický spevácky zbor.
viac
28.05.2021
Vzniká pilotný ročník grantového programu Naša inkluzívna škola
Na Slovensku vzniká nový pilotný ročník grantového programu Naša inkluzívna škola. Jeho cieľom je podpora inluzívneho vzdelávania a transformácia základných škôl na komplexné inkluzívne školy.
viac
12.10.2021
Partner ZMOS: grantový program Nadácie VÚB pre Životné prostredie
Nadácia VÚB púšťa 2. ročník grantového programu Nadácie VÚB pre Životné prostredie.
viac
19.11.2021
Vďaka projektu sa deti v Beluši budú vzdelávať Vonku hravo a zdravo!
Materská škola (MŠ) Beluša umožní deťom vďaka projektu z grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja „Zelené oči“ outdoorové vzdelávanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.20 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.66 %