Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
08.03.2022 10:35

V obci Zborov stavajú materskú školu pre 160 detí


Stavebné práce sa už začali. Snímka zdroj: (zborov.sk).


Nová materská škola, ktorú stavia obec Zborov v Bardejovskom okrese, bude slúžiť pre 160 detí. V súčasnosti sídli vo viac ako 100-ročnej budove, ktorá podľa starostu Jána Šurkalu kapacitne nepostačuje a nie je stavaná pre účely materskej školy.


"Rastie nám počet detí, ale majú i povinnosť absolvovať predškolské vzdelávanie, čiže preto v našom prípade vznikla potreba vytvoriť nové triedy. Projekt, ktorý je financovaný z operačného programu Ľudské zdroje vo výške viac ako 1,8 milióna eur, pokryje plne našu potrebu s tým, že kapacita súčasnej materskej školy sa presunie do novej budovy. Kým doteraz sme mali päť tried, po novom to bude osem s kapacitou 160 detí,“ uviedol Šurkala.

Materská škola sídli v súčasnosti v historickej budove meštianskej školy, ktorú postavili v medzivojnovom období za prvej republiky. „Čiže je to viac ako 100-ročná budova. Vyžaduje si už aj zásadnejšiu rekonštrukciu. Nie je stavaná pre materskú školu. Rozhodli sme sa, že bude efektívne, keď budú všetci v jednej budove a v jednom areáli. Nová materská škola je situovaná v areáli Spojenej školy, kde bude základná škola, základná umelecká škola a materská škola,“ priblížil Šurkala.

Stavebné práce by mali byť podľa jeho slov ukončené v máji alebo v júni. „Úprava terénu bude možno ešte v letných mesiacoch. Idea je, aby sme stihli v lete zabezpečiť plynulý presun a presťahovanie existujúcej materskej školy do novej budovy, aby od 2. septembra mohli deti nastúpiť do novej materskej školy,“ dodal starosta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2018
V obci Babiná budú deti od septembra chodiť do novej škôlky
V Babinej bude najmenším obyvateľom obce od septembra slúžiť nová materská škola (MŠ). Momentálne sa stavia na mieste pôvodnej budovy MŠ, ktorá pochádzala ešte z konca 19. storočia.
viac
09.11.2019
Nová materská škola ponúkne priestor pre 160 detí
Takmer dvojnásobný počet detí ako doposiaľ bude môcť navštevovať novú materskú školu v obci Zborov v okrese Bardejov. Obec na jej výstavbu získala z operačného programu Ľudské zdroje v rámci Ministerstva vnútra SR viac ako 1,7 milióna eur.
viac
23.04.2020
Poslanci Lamača schválili od januára 2021 novú škôlku na Boroch
V lokalite Bory v rámci katastrálneho územia bratislavského Lamača by mala od 1. januára 2021 fungovať nová materská škola (MŠ).
viac
02.09.2020
Biely Kostol pripravuje po šestnástich rokoch novú kontajnerovú školu
Po šestnástich rokoch sa vráti do Bieleho Kostola pri Trnave základná škola (ZŠ). Bude stáť na inom mieste ako jej predchodkyňa, bude kontajnerová a rozrastať sa bude postupne. Podľa starostky Ivety Paulovej by prvých žiakov mala privítať už o rok, v septembri 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %