Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
23.04.2020 10:00

Poslanci Lamača schválili od januára 2021 novú škôlku na Boroch


Vizualizácia.


V lokalite Bory v rámci katastrálneho územia bratislavského Lamača by mala od 1. januára 2021 fungovať nová materská škola (MŠ).


„Zriadenie päťtriednej škôlky s kapacitou najmenej 70 detí a školskej jedálne schválili poslanci Lamača na stredajšom rokovaní miestneho zastupiteľstva,” potvrdila prednostka mestskej časti Michaela Kövári Mrázová.

Mestská časť si bude pre účely škôlky prenajímať podľa schváleného materiálu budovu a areál v rámci projektu, ktorý na Boroch stavia súkromný investor. Samospráva na základe nájomnej zmluvy s platnosťou na 20 rokov bude investorovi platiť jedno euro ročne za celý objekt nájmu. Financovať bude prevádzku a vybavenie škôlky. Do MŠ budú prednostne prijímané deti z Lamača, v prípade voľných miest budú uprednostnené deti bývajúce v lokalite Bory.

Škôlka, ako elokované pracovisko existujúcej lamačskej škôlky v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti, mala byť otvorená už v septembri 2020 na začiatku nového školského roka. Posunutie termínu zapríčinila situácia spôsobená pandémiou COVID-19, v dôsledku ktorej hrozia menšie príjmy mestskej časti, stopercentne nemôžu byť garantované ani pôvodne plánované ukončenia stavebných prác. Šírenie nového koronavírusu a vyplývajúce bezpečnostné a hygienické opatrenia by mohli znamenať i menší záujem o umiestnenie detí do škôlky od septembrového termínu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2018
V obci Babiná budú deti od septembra chodiť do novej škôlky
V Babinej bude najmenším obyvateľom obce od septembra slúžiť nová materská škola (MŠ). Momentálne sa stavia na mieste pôvodnej budovy MŠ, ktorá pochádzala ešte z konca 19. storočia.
viac
26.01.2019
Mesto Lučenec chce postaviť novú škôlku a zvýšiť kapacitu existujúcich
Nová škôlka a zvýšenie kapacity existujúcich škôlok je aktuálnym zámerom samosprávy Lučenca, ktorá na tento účel žiada nenávratný finančný príspevok z eurofondov. Celkové náklady majú podľa projektovej dokumentácie presiahnuť 1,05 milióna eur, pričom oprávnené náklady sú vo výške 670.000 eur.
viac
29.06.2020
Petržalčania môžu opäť požiadať o príspevok na dieťa v súkromnej MŠ
Petržalčania, ktorí v budúcom školskom roku 2020/2021 umiestnia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ), môžu opäť požiadať o nenávratný finančný príspevok.
viac
12.12.2022
Ministerstvo školstva vybuduje na Černyševského v Petržalke škôlku
Ministerstvo školstva vybuduje na Černyševského ulici v bratislavskej Petržalke novú materskú školu. Rekonštrukciou v objekte v jeho správe vzniknú štyri triedy a 76 miest. Potvrdil to rezort školstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %