Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
25.11.2019 09:55

V obci vybudovali atraktívnu oddychovú zónu pre deti i dospelých


Breznica, snímka zdroj: e-obce


V najväčšej obci Stropkovského okresu, v Breznici, odovzdali do užívania revitalizovanú zónu, ktorej hlavným prvkom je nové multifunkčné detské ihrisko.


V rámci podpory z Programu rozvoja vidieka SR 2014 – 2020 sa tam podarilo oživiť plochu pri miestnej základnej a materskej škole a vytvorili tak oddychovú zónu pre širokú verejnosť.       

"Naším cieľom bolo skvalitniť a rozšíriť lokalitu, kde by mohli obyvatelia a návštevníci obce tráviť voľný čas. Na ploche takmer 300 štvorcových metrov sme vybudovali nové moderné a hlavne bezpečné detské ihrisko, chodníky i plochy spevnené zatrávňovacími dielcami. Vysadili sme aj zeleň, osadili lavičky a odpadkové koše. Pri škole tak vznikol atraktívny priestor pre voľnočasové aktivity pre deti i dospelých," uviedol starosta Breznice Slavomír Brendza.      

 Investície dosiahli viac ako 83-tis. eur, pričom 80 416,42 eura tvorila dotácia z Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka. Revitalizácia areálu začala v septembri tohto roka a trvala tri mesiace. Ihrisko je prioritne určené deťom a žiakom z priľahlej materskej a základnej školy, aj všetkým malým Brezničanom.       

"Aj keď nie sme tradičnou turistickou destináciou, do obce ročne zavíta množstvo návštevníkov zo širokého okolia. Vďaka projektu sme posunuli občiansku vybavenosť na vyššiu úroveň a zatraktívnili širšie centrum Breznice," doplnil Brendza.       

Areál spolu so starostom slávnostne v piatok otvorili podpredseda rady športu ministerstva školstva Ján Krišanda a generálny tajomník služobného úradu ministerstva pôdohospodárstva Jaroslav Regec.       

Starosta ďalej uviedol, že nové ihrisko je len jednou z mnohých tohtoročných investícií. Z vlastných i mimorozpočtových zdrojov v obci realizovali akcie za takmer 80-tis. eur. V areáli školy zrekonštruovali jedáleň a viacúčelové ihrisko, obnovili parkovisko pri obecnom úrade a vybudovali nový chodník naprieč obcou. Obnova sa dotkla aj tamojšieho futbalového štadióna. V budúcom roku plánujú inštalovať úsporné obecné osvetlenie a doplniť kamerový systém, postaviť oplotenie na cintoríne a opraviť cestu. Investovať by chceli aj do zavlažovacieho systému na štadióne a v pláne je aj rekonštrukcia chodníka popri ceste prvej triedy prechádzajúcej Breznicou.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.07.2020
Baťovianska galuska opäť prevedie cyklistov troma okresmi
Okresmi Partizánske, Bánovce nad Bebravou a Topoľčany opäť prevedie cyklistov spoločná cyklojazda pod názvom Baťovianska galuska. Tretí ročník podujatia bude v nedeľu 2. augusta a začne na Námestí SNP v Partizánskom, informoval v utorok za organizátorov Martin Znášik.
viac
27.10.2020
Verejnosť najviac zaujal projekt oddychovej zóny vo Veľkom Šariši
Ľudia z celého Slovenska hlasovaním rozhodli o projekte, ktorý získal v rámci grantového programu Šariš ľuďom prémiu. Ide o projekt oddychovej zóny vo Veľkom Šariši a obnovy včelstva.
viac
30.08.2021
Obec stavia desiaty vodozádržný prvok, vysadí tiež 120 stromov
Obec Kladzany vo Vranovskom okrese stavia desiaty vodozádržný prvok na svojom území.
viac
01.08.2022
V obci pribudne nový amfiteáter, organizovať tu budú viaceré podujatia
V obci Ožďany v okrese Rimavská Sobota pribudne nový amfiteáter i s oddychovou zónou. Samospráva naň získala dotáciu od Pôdohospodárskej platobnej agentúry, v nových exteriérových priestoroch plánuje organizovať viaceré podujatia. Uviedol to starosta obce Ján Matej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %