Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
12.02.2016 09:45

V obci Sása zateplia storočný obecný úrad, na obnovu získali 148.000 eur


Budova slúžil obci už za prvej Československej republiky, keď v nej okrem dedinskej správy bol napríklad aj notár. (Foto: tasr)


Obec Sása v okrese Zvolen získala 148.000 eur z Envirofondu na zateplenie obecného úradu. Storočný objekt chcú pre zníženie energetickej náročnosti zatepliť a vymeniť na ňom ešte pôvodné okná a dvere.


Objekt slúžil obci už za prvej Československej republiky, keď v ňom okrem dedinskej správy bol napríklad aj notár. Dnes v ňom okrem obecnej samosprávy sídli poštový úrad a je tam tiež infokiosk či sobášna sála. Podľa starostky Ivety Hladkej ide o zachovalý, historicky hodnotný objekt a architekt preto navrhol také riešenie, pri ktorom sa zachovajú všetky pôvodné prvky a nenaruší sa vzhľad budovy. Okrem dotácie z Envirofondu prispeje na obnovu objektu povinnými piatimi percentami aj samotná obec. Vynovený obecný úrad by mali mať obyvatelia Sásy k dispozícii ešte tento rok.

Autor: (red, tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.04.2024
Hlasovať v eurovoľbách na území Slovenska môže aj občan iného štátu EÚ
Hlasovať v júnových eurovoľbách na území SR môže aj občan iného členského štátu Európskej únie nad 18 rokov, ktorý má na Slovensku trvalý pobyt. Musí však predložiť najneskôr do 29. apríla žiadosť a vyhlásenie.
viac
16.04.2024
Zubné benefity v poisťovniach sa od mája zrušia
Od mája sa zruší poskytovanie zubných benefitov v zdravotných poisťovniach. Ministerstvo zdravotníctva SR tvrdí, že benefit splnil svoj edukačný účel a je potrebné hľadať nové benefity.
viac
16.04.2024
MZVEZ: Nórske granty pomáhajú aj Slovensku
Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Marek Eštok prijal 15. apríla 2024 mimoriadnu a splnomocnenú veľvyslankyňu Nórskeho kráľovstva na Slovensku Susan Eckey.
viac
16.04.2024
Cez víkend začína novú sezónu stropkovský Park zvierat
Najnavštevovanejšia turistická atrakcia v Stropkove otvára po zimnej prestávke svoje brány už tento víkend. Park zvierat, niekdajší ZOO park, má pre svojich návštevníkov v tomto roku pripravených niekoľko noviniek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %