Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.09.2022 08:25

V Novom Meste sa koncom mesiaca začne jesenné upratovanie


Ilustračná snímka.


V bratislavskom Novom Meste sa koncom mesiaca začne jesenné upratovanie. Od 22. septembra až do 3. novembra budú na viacerých lokalitách mestskej časti rozmiestnené veľkokapacitné kontajnery, do ktorých budú môcť občania vyhodiť zbytočné veci zo svojich domácností.


Kontajnery budú k dispozícii vždy od 10.00 do 17.30 h. Mestská časť o tom informuje na svojom webe.

Kontajnery sú určené na objemný odpad z domácností, ako sú koberce, starý nábytok a podobné predmety. Musia byť však rozložené na jednotlivé diely. Do kontajnerov je zakázané odkladať chladničky, mrazničky, práčky, sušičky, sporáky, televízne a rozhlasové prijímače, výpočtovú techniku, vysávače, žiarovky a žiarivky, elektromotory, nabíjačky a ďalšie elektrické a elektronické spotrebiče. Taktiež by sa mali ľudia vyhnúť vyhadzovaniu liekov, chemických látok, riedidiel, farieb, žieravín, olejov, batérií, akumulátorov, náterových látok a ropných látok.

Mestská časť upozorňuje, že ľudia by do veľkokapacitných kontajnerov nemali vyhadzovať ani stavebný odpad recyklovateľný odpad, papier, sklo a plasty, odpad nadrozmerný, nerozmontovaný na diely, auto plasty, pneumatiky, bioodpad zo záhrad alebo konáre zo stromov.

Na dodržiavanie poriadku bude dohliadať pracovník EKO-podniku verejnoprospešných služieb. Bližšie informácie o tom, kedy a kde budú kontajnery rozmiestnené, občania nájdu na stránke mestskej časti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2021
Nové Mesto hľadá vhodné priestory či pozemky pre novú škôlku
Bratislavské Nové Mesto hľadá nové priestory či pozemky pre novú materskú školu. Najpálčivejší problém s kapacitami má mestská časť najmä na Kramároch a Kolibe, kde má v súčasnosti zriadené tri škôlky.
viac
04.02.2022
V Novom Meste má vzniknúť nové zariadenie pre seniorov
Bratislavské Nové Mesto bude mať nové centrum sociálnych služieb, ktoré má poskytovať celodennú odbornú starostlivosť. Vzniknúť má v nevyužívanej budove vedľa parku Jama na Tehelnom poli.
viac
30.03.2022
Edícia dizajnových predmetov má pomôcť financovať obnovu tržnice
Bratislavské Nové Mesto v spolupráci s mestskou organizáciou EKO-podnik VPS, ktorá je správcom tržnice na Trnavskom mýte, pripravili limitovanú edíciu dizajnových kúskov oblečenia a doplnkov s grafikou Novej tržnice.
viac
26.04.2022
Premávku čiastočne vynovenej lanovky na Kamzík obnovia v máji
Čiastočne obnovená sedačková lanovka premávajúca medzi Železnou studničkou a Kamzíkom v bratislavskom Novom Meste by mala byť verejnosti opäť prístupná začiatkom mája. Otvorenie jej letnej sezóny je naplánované na 5. mája. Uviedol to Ján Borčin z miestneho úradu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %