Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.02.2016 08:00

V netradičnej súťaži môžete vyhrať s filmom nakrúteným na mobilný telefón


Čoraz viac umelcov využíva k tvorbe mobilné technológie. (Foto: Pixabay.com)


Súkromná stredná umelecká škola filmová v Košiciach a občianske združenie MediaPark vyhlásili súťažný festival filmov nakrútených na mobilné telefóny – MobilFest 2016. Abstraktné zábery z mobilných telefónov využívajú vo filmoch i známi hollywoodski režiséri.


"Chceme dať šancu všetkým. A ako môže nakrúcať každý? No predsa mobilom!" Takto opísala zrod myšlienky Mobilfestu jeho autorka, riaditeľka Súkromnej strednej umeleckej školy filmovej v Košiciach Jarmila Uhríková.      Do festivalu filmov natočených mobilom sa môže podľa Uhríkovej zapojiť každý, kto v sebe skrýva tvorivý potenciál. Stačí byť originálny a pracovať na svojom talente. 

"Krátke videá môžu ľudia prihlasovať do 15. apríla 2016, prostredníctvom formulára na webovej stránke www.mobilfest.eu. Zaslané videá musia mať minimálnu dĺžku 30 sekúnd a nemôžu trvať viac ako päť minút," priblížila podmienky súťaže Uhríková.  Súťaží sa v troch kategóriách, dospelí nad 18 rokov, študenti a žiaci od 14 do 18 rokov a deti do 14 rokov. Každá kategória je rozdelená na tri podkategórie a to filmy, hrané, dokumentárne, animované a videoklip, potom je art video a video zo športového podujatia. Deti do 14 rokov súťažia v rámci voľnej tvorby.

Výsledky Mobilfestu, o ktorých rozhodne porota, budú známe 7. mája 2016 na slávnostnom vyhodnotení v košickom kine Úsmev. "Každý súťažiaci bude automaticky zaradený do špeciálneho hlasovania o Cenu diváka. Video, ktoré získa najviac "lajkov" na Youtube, kanáli Mobilfestu, vyhráva," dodala Uhríková. Súťažný festival MobilFest ponúka priestor tvorcom, aby uplatnili mobil v oblasti súčasného umenia, ukázali jeho potenciál ako umeleckého nástroja a našli nové možnosti pre súčasné umenie.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2024
Z drevených ohrádok odviezlo OLO vyše 43-tis. vianočných stromčekov
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) vyzbierala počas tejto sezóny zo špeciálnych ohrádok viac ako 43.000 stromčekov v celkovej váhe 240 ton.
viac
23.03.2024
Mesto na Svetový deň vody spustí pitnú fontánku na námestí
Mesto Bánovce nad Bebravou symbolicky na Svetový deň vody, ktorý pripadá na piatok, spustí malú pitnú fontánku na Námestí Ľ. Štúra. Ochranu planéty si pripomenie i v sobotu (23. 3.), keď sa zapojí do Hodiny Zeme. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
21.03.2024
Slovenská pošta vydáva známku k 800. výročiu benediktínskeho opátstva v Skalke
Slovenská pošta vydáva známku "800. výročie založenia benediktínskeho opátstva v Skalke pri Trenčíne." Na poštovej známke je zobrazená Veľká Skalka nad Váhom s ruinami zaniknutého stredovekého kláštora.
viac
21.03.2024
Európskym stromom roka je poľský buk, dub z Malaciek skončil štrnásty
Tohtoročný titul Európsky strom roka mieri do Poľska. V súťaži výnimočných stromov v Európe ho získal buk z regiónu Niemcza. Na druhom mieste skončil buk z Bayeux v Normandii vo Francúzsku a čestné tretie miesto patrí tisícročnému olivovníku z Lurasu v talianskej Sardínii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %