Piatok 20.09.2024
Dnes má meniny 
Ľuboslav, Ľuboslava
°C
19.09.2024 04:15

V nemocnici vyrastie komunitné zariadenie pre seniorov


Snímka zdroj: mesto Handlová


Senior centrum Svätej Kataríny postaví v areáli Nemocnice Agel Handlová nízkokapacitné zariadenie pre seniorov komunitného typu. Pre obyvateľov regiónu vznikne nová sociálna pobytová služba pre osoby odkázané na pomoc.


 Informovala o tom hovorkyňa Agel SK Eva Peterová.  Senior centrum Svätej Kataríny bude výstavbu novej budovy financovať okrem vlastných zdrojov aj z eurofondov. Výstavba nového objektu by sa mala začať už v najbližších týždňoch a jeho kapacita bude 12 osôb. Štruktúra bezbariérovej budovy bude zohľadňovať potreby ľudí odkázaných na starostlivosť.         

"Na projekt sme z plánu obnovy získali 1,34 milióna eur, oprávnené výdavky na realizáciu projektu vrátane vlastných zdrojov sú 2,45 milióna eur. Doposiaľ Senior centrum Sv. Kataríny poskytovalo sociálne služby pre seniorov v časti budovy nemocnice. Keďže nie je perspektívne rozširovať tieto služby priamo v budove nemocnice, rozhodli sme sa využiť priestor v areáli nemocnice a vybudovať nové moderné zariadenie pre osoby, ktoré dovŕšili dôchodkový vek a sú odkázané na pomoc inej fyzickej osoby," priblížila riaditeľka Senior centra Sv. Kataríny Marta Eckhardtová.         

Objekt je jednopodlažný, pozostáva z dvoch bytových jednotiek, kde každá má kapacitu šesť osôb. Bytová jednotka má samostatný vstup a je v čo najväčšej možnej miere podobná bežnej domácnosti.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.09.2019
Vo Veľkom Šariši začali s výstavbou zariadenia sociálnych služieb pre seniorov
Bude mať kapacitu 40 ľudí, prácu v ňom nájde 20 zamestnancov a jeho otvorenie je naplánované v januári 2021. Stavba bude stáť takmer milión eur. Mesto o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
02.04.2020
Mesto Myjava prijalo opatrenia v sociálnych zariadeniach
Mesto Myjava prijalo vo svojich sociálnych zariadeniach viacero opatrení na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19. Zvýšenú pozornosť venuje nízkoprahovým zariadeniam, ako sú nocľahárne, útulky či ubytovne pre bezdomovcov.
viac
18.01.2021
V Prievoze vznikne komunitné nájomné bývanie pre seniorov
V bratislavskom Prievoze na Parkovej ulici vznikne komunitné nájomné bývanie pre seniorov.
viac
03.01.2022
Krompachy plánujú zriadiť komunitné zariadenie pre seniorov s bývaním
Primátorka Iveta Rušinová uviedla, že o financie na jeho vybudovanie sa uchádzajú v rámci aktuálnej výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Mestskí poslanci schválili podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.36 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %