Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
11.01.2024 08:50

V nemocnici otvorili novú pediatrickú ambulanciu


Ilustračná snímka (TASR)


V krupinskej nemocnici otvorili vďaka spolupráci mesta Krupina a Nemocnice Agel Zvolen novú pediatrickú ambulanciu. Tá má byť náhradou za ambulanciu dlhoročnej detskej lekárky, ktorá ku koncu minulého roka ukončila svoju činnosť. Informovala o tom hovorkyňa Agel SK Eva Peterová.


Riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá vysvetlila, že lekárky, ktoré v novej ambulancii ordinujú, prevezmú do svojej agendy všetkých pacientov, ktorým sa venovala ich predchodkyňa, a tiež deti narodené po 1. januári 2024. "Postupne, po zabehnutí ambulancie, budú prijímaní aj ďalší detskí pacienti," uviedla.

Ambulancia sa nachádza priamo v budove krupinskej nemocnice, pričom ordinuje štyri dni v týždni. V dopoludňajších hodinách sú prijímaní chorí detskí a dorasteneckí pacienti, popoludní budú vykonávané preventívne prehliadky.         

Ambulancia dostala aj nový vzhľad. "Na prispôsobenie priestorov boli potrebné menšie stavebné úpravy, zariadili a upravili sme ambulanciu, miestnosť pre sestru, rovnako aj čakáreň pre detských pacientov. Tieto úpravy prebiehali v spolupráci s mestom Krupina," uviedla Veselá.         

Mesto Krupina do ambulancie zakúpilo aj CRP prístroj, ktorý je povinnou výbavou ambulancie, je dôležitý pri stanovovaní diagnózy a pomáha rozhodnúť o voľbe antibiotickej liečby.         

Primátor Krupiny Radoslav Vazan uviedol, že v súčasnosti spolupracujú so spoločnosťou Agel aj na ďalších úpravách v priestoroch nemocnice, a to rekonštrukcii a výmene výťahov. "Budem rád, ak sa nám do budúcna podarí riešiť spoločne aj iné chýbajúce ambulancie pre občanov nášho okresu," dodal primátor.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2021
Banskobystrický samosprávny kraj otvoril očkovacie centrum vo Zvolene
V priestoroch jedálne spoločnosti Doprastav vo Zvolene včera začalo fungovať v poradí tretie Očkovacie centrum Banskobystrického samosprávneho kraja.
viac
03.08.2023
Nemocnica otvorila novú ambulanciu všeobecného lekára
Nemocnica Agel Zlaté Moravce otvorila v utorok novú ambulanciu všeobecného lekára pre dospelých.
viac
25.11.2023
V budúcom roku chcú v meste otvoriť pediatrickú ambulanciu
Krupinská samospráva pripravuje v spolupráci s nemocnicou Zvolen, ktorá je členom skupiny Agel, od nového roka 2024 otvorenie pediatrickej ambulancie v meste. Primátor Krupiny Radoslav Vazan o tom informoval na sociálnej sieti.
viac
29.12.2023
Krupina: V nemocnici otvoria novú pediatrickú ambulanciu
V priestoroch novej budovy krupinskej nemocnice otvoria pediatrickú ambulanciu. Informoval o tom na sociálnej sieti primátor Krupiny Radoslav Vazan.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %