Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
25.05.2022 07:45

V meste slávnostne otvorili novú florbalovú halu


Ilustračná snímka: (tasr).


V areáli Základnej školy T. J. Moussona v Michalovciach v utorok slávnostne otvorili novú florbalovú halu.


Výstavbu športoviska s celkovými finančnými nákladmi vo výške 575 000 eur podporil v rámci projektu Národný športový projekt Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) sumou 185 000 eur, zvyšok financovala samospráva z vlastných zdrojov. Prezident SOŠV Anton Siekel zároveň primátorovi Viliamovi Zahorčákovi udelil za významnú podporu rozvoja športu a športovej infraštruktúry historicky prvú Cenu prezidenta SOŠV. Informovala o tom vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu Mária Stričková.

Jednopodlažná oceľová hala s pôdorysnými rozmermi 24 krát 44 metrov má výšku deväť metrov. Hlavný vstup upravený bezbariérovo vedie z existujúcej spevnenej plochy školského dvora. Objekt je s budovou školy prepojený spojovacou chodbou, čo umožňuje využívať existujúce školské šatne a hygienické zariadenia aj pre halu. Stavebné práce trvali osem mesiacov, ukončili sa koncom minulého roka. "Prednostne slúži michalovským florbalistom, prebiehajú tu tréningy, zápasy a turnaje, ale slúži aj na vyučovanie hodín telesnej a športovej výchovy, žiacke tréningy bedmintonu, vybíjanej či atletiky," doplnila Stričková.

Podľa Siekela je nová hala "moderným športoviskom", ocenil však aj celkový prístup samosprávy k budovaniu športovej infraštruktúry. "Cesta Michaloviec v oblasti športu je jednoznačným príkladom pre ostatných," skonštatoval.

Florbal sa v Michalovciach výraznejšie rozvíja od roku 2008, keď skupina nadšencov založila florbalový klub Eastern Wings. "V súčasnosti v klube trénujú kategórie mladšej a staršej prípravky, mladší žiaci, starší žiaci, dorastenci, juniori a tiež dievčenské kategórie," ozrejmila Stričková s tým, že zatiaľ najväčším úspechom klubu je prvenstvo juniorov v regionálnej lige v aktuálnej sezóne, čím si zabezpečili postup do extraligy Slovenska. Traja starší žiaci, traja dorastenci a dvaja juniori z michalovského klubu sú tiež reprezentanti Slovenska.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2019
Zemplínske múzeum po štyroch rokoch otvorí svoje brány
Zemplínske múzeum v Michalovciach sídliace v barokovo-klasicistickom kaštieli otvorí po štyroch rokoch trvajúcej uzávere svoje brány opäť 21. septembra. Uviedol to predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka počas stredajšieho oficiálneho prebratia stavby od zhotoviteľa.
viac
02.02.2022
Zimnú záhradu Zemplínskeho múzea otvorili pre verejnosť
Zimnú záhradu Zemplínskeho múzea (ZM) v Michalovciach, ktorá vlani podstúpila rozsiahlu rekonštrukciu, otvorili pre verejnosť.
viac
02.08.2023
Mesto otvorilo vynovenú plaváreň
Vynovenú mestskú plaváreň za viac ako štyri milióny eur otvorilo mesto Michalovce v utorok. S komplexnou rekonštrukciou tohto športovo-relaxačného zariadenia začali v septembri 2021.
viac
02.10.2023
V centre Michaloviec otvorili Connect Klub pre mladú generáciu
Psychológovia z občianskeho združenia (OZ) IPčko minulý týždeň otvorili na východe svoj piaty klub pomoci. Informoval o tom riaditeľ združenia Marek Madro.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %