Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
26.07.2023 12:35

V meste sa uskutoční charitatívne podujatie Na kolesách proti rakovine


Snímka zdroj: (nakolesach.org).


Charitatívno-športové podujatie Na kolesách proti rakovine, ktorého cieľom je podporiť Nadáciu Výskum rakoviny, sa bude konať v Senici už štvrtýkrát. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.


Cyklojazda cyklotrasou od mestského kúpaliska na Kunovskú priehradu sa uskutoční v sobotu 12. augusta. "Spoločná jazda na najrôznejších kolieskových 'približovadlách', či už v podobe bicykla, kolobežky, kolieskových korčúľ či detského kočíka, štartuje na začiatku senickej cyklotrasy. Tu bude od 15.00 h spustená registrácia účastníkov. Prvých 300 zaregistrovaných dostane štartové číslo a malé prekvapenie. Spoločná jazda na priehradu sa začne o 16.00 h," uviedla Moravcová.

Ako doplnila, podujatie bude tento rok vo forme športovo-kultúrneho a informačného podujatia s množstvom osobností. "Na priehrade bude pripravený bohatý program plný zaujímavých diskusií s rôznymi odborníkmi či známymi osobnosťami. Prihovorí sa správkyňa Nadácie Výskum rakoviny, nebude chýbať rozhovor s lekárom o problematike prevencie pred nádorovými ochoreniami a zdravom životnom štýle," informovala hovorkyňa mesta.

Podujatie bude mať v Senici nielen vzdelávací, ale aj charitatívny rozmer. "Počas podujatia sa budú predávať tombola a tričká s logom podujatia. Výťažok z ich predaja bude venovaný Nadácii Výskum rakoviny. Podujatie okrem mesta Senica finančne podporil aj Trnavský samosprávny kraj," povedala Moravcová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.09.2017
Univerzita Mateja Bela nebude chýbať na Noci výskumníkov
V piatich slovenských mestách sa už 29. septembra 2017 bude otvárať jedenástykrát najväčšie podujatie zamerané na popularizáciu vedy na Slovensku – Európska noc výskumníkov 2017.
viac
03.01.2023
Na Bojnický zámok sa vrátia strašidlá, múzeum vyhlásilo autorskú súťaž
Slovenské národné múzeum (SNM)- Múzeum Bojnice pripravuje podujatie, ktorým na Bojnický zámok prinavráti duchov a strašidlá. Na zabezpečenie prvého ročníka Strašidelného zámku vyhlásilo autorskú súťaž.
viac
31.03.2023
Rozprávkovú noc zažije takmer 23 000 slovenských detí
Slovensko sa v piatok zapája do medzinárodného podujatia na podporu čítania detí Noc s Andersenom. V poradí 18. ročník rozprávkovej noci plnej dobrodružstva, kreativity a súťaží zažije bezmála 23 000 detí na viac ako 416 miestach.
viac
16.05.2023
Letisko bude hostiť Festival letectva už tretíkrát
Tretí ročník Festivalu letectva sa na piešťanskom letisku bude konať počas nadchádzajúceho víkendu (20. - 21. 5.). Aj v tomto roku ho pripravuje Slovenská letecká agentúra v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom (TTSK), ktorý je majoritným akcionárom letiska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %