Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.09.2019 05:50

V Malackách otvoria záchytné parkovisko


Nové parkovisko budú monitorovať bezpečnostné kamery Mestskej polície Malacky. Onedlho pribudne aj krytý prístrešok pre bicykle.


V pondelok 23. septembra slávnostne otvoria v Malackách záchytné parkovisko. Nachádza sa v areáli Píla neďaleko železničnej i autobusovej stanice. Jeho kapacita je 91 parkovacích miest - 86 štandardných a 5 pre zdravotne postihnutých.


Na slávnostnom otvorení parkoviska sa okrem vedenia mesta zúčastnia predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba, generálny riaditeľ Železníc Slovenskej republiky Juraj Tkáč, generálny tajomník služobného úradu Ministerstva pôdohospodárstva Jaroslav Regec a ďalší hostia.

„Pred troma rokmi sme sa rozhodli, že aj my svojím dielikom prispejeme k podpore verejnej dopravy v našom regióne. So zámerom vybudovať záchytné parkovisko v Malackách sme v tom čase išli takpovediac do neznáma. Na nikoho sme však nečakali, mesto samo kúpilo pozemok a pripravilo projekt na čerpanie financií z eurofondov. K dobrému výsledku výrazne pomohol Bratislavský samosprávny kraj, ktorý zabezpečil pripojenie parkoviska na regionálnu cestu,“ konštatoval primátor Malaciek Juraj Říha. Parkovisko má primárne slúžiť cestujúcim zo vzdialených častí Malaciek a z okolitých obcí, aby odstavili svoje vozidlá a prestúpili na verejnú dopravu (vlak, autobus).

Parkovisko má prívlastok smart, pretože jeho súčasťou je systém parkovania ParkDots od spoločnosti PosAm. „Osobitne ma teší, že nejde o obyčajné parkovisko, ale jeho pridanou hodnotou je inteligentný systém parkovania. Na parkovacích miestach sú inštalované senzory, vďaka ktorým môže verejnosť prostredníctvom aplikácie sledovať obsadenosť,“ vysvetlil J. Říha.

Parkovisko budú monitorovať bezpečnostné kamery Mestskej polície Malacky. Onedlho pribudne aj krytý prístrešok pre bicykle.

Projekt Zvýšenie kapacity prestupného terminálu IDS v meste Malacky prostredníctvom vybudovania záchytného parkoviska P+R je financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu. Pôvodne odhadované náklady boli takmer 819 000 €, verejné obstarávanie vygenerovalo sumu 754 672,67 €.

Autor: (MsÚ Malacky)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.05.2018
Mesto získalo eurofondy na nové parkovisko pri železničnej stanici
Pri železničnej stanici v Malackách vznikne záchytné parkovisko s kapacitou 89 miest. Mesto uspelo so žiadosťou o eurofondy na jeho výstavbu v rámci Integrovaného regionálneho operačného systému (IROP).
viac
22.10.2018
Na Slovensku pribudla ďalšia technická škôlka, otvorili ju v Malackách
Na Slovensku pribudla ďalšia technická škôlka, tentoraz v Malackách. Situovaná v elokovanom pracovisku Materskej školy na Štúrovej ulici. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Malacky Ľubica Pilzová.
viac
13.12.2019
V Pezinku otvorili záchytné parkovisko
Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba a minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek dnes spoločne sprístupnili verejnosti ďalšie záchytné parkovisko, tento raz v Pezinku.
viac
25.09.2023
Bratislava sa chystá spustiť záchytné parkovisko pod Prístavným mostom
Hlavné mesto pripravuje spustenie záchytného parkoviska pod bratislavským Prístavným mostom. Do budúcnosti plánuje aj záchytné parkovisko na Bajkalskej ulici pri vyústení rýchlostnej cesty R7.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %