Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
09.08.2024 02:10

Hlavné mesto otvorilo pod Prístavným mostom nové záchytné parkovisko


Snímka zdroj: Bratislavské noviny


Hlavné mesto otvorilo pod Prístavným mostom nové záchytné parkoviskoHlavné mesto otvorilo v centrálnej lokalite pod Prístavným mostom v Bratislave nové záchytné parkovisko, tentoraz v koncepte "Park & Bike". Napojené je na diaľničný obchvat, rýchlostnú cestu R7 a cyklotrasu do centra mesta.


 K dispozícii je 107 miest na parkovanie i stanovištia bicyklov a kolobežiek. TASR o tom informovali z oddelenia komunikácie a marketingu bratislavského magistrátu.         

"Dostupnosť z diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R7 ho robí ideálnym miestom pre pohodlné odstavenie vozidla a presun do centra bicyklom, kolobežkou alebo MHD," približuje magistrát s tým, že približne 300 metrov od neho sa nachádza autobusová zastávka linky 87.         

Parkovanie na záchytnom parkovisku Prístavný most bude počas pracovných dní možné v čase od 5.00 h do polnoci, počas víkendov 24 hodín. Parkovacie miesta sú monitorované kamerovým systémom. Parkovanie pre návštevníkov aj rezidentov mesta je bezplatné počas celej doby prevádzky.         

Nové záchytné parkovisko pribudlo k ôsmim už existujúcim záchytným parkoviskám, ktoré mesto spustilo v posledných rokoch. Návštevníci dochádzajúci do Bratislavy z okolitých miest a obcí majú k dispozícii záchytné parkoviská ešte pred vstupom do hlavného mesta, napríklad pri železničných staniciach v mestách a obciach regiónu. K dispozícii sú tiež parkoviská na vstupe do Bratislavy s možnosťou prestúpiť na verejnú dopravu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.07.2016
Električková trať na Starom moste bude spustená už v piatok
Prevádzka petržalskej električkovej trate bude spustená už v piatok 8. júla.
viac
20.09.2019
V Malackách otvoria záchytné parkovisko
V pondelok 23. septembra slávnostne otvoria v Malackách záchytné parkovisko. Nachádza sa v areáli Píla neďaleko železničnej i autobusovej stanice. Jeho kapacita je 91 parkovacích miest - 86 štandardných a 5 pre zdravotne postihnutých.
viac
13.12.2019
V Pezinku otvorili záchytné parkovisko
Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba a minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek dnes spoločne sprístupnili verejnosti ďalšie záchytné parkovisko, tento raz v Pezinku.
viac
25.09.2023
Bratislava sa chystá spustiť záchytné parkovisko pod Prístavným mostom
Hlavné mesto pripravuje spustenie záchytného parkoviska pod bratislavským Prístavným mostom. Do budúcnosti plánuje aj záchytné parkovisko na Bajkalskej ulici pri vyústení rýchlostnej cesty R7.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %