Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
23.01.2024 11:05

V kraji pribudli ďalšie športoviská aj vďaka PSK


Športovci z Modry nad Cirochou (okres Humenné) sa dočkali nového viacúčelového ihriska.


Dotácie Prešovského samosprávneho kraja prispeli k výstavbe ďalších športovísk v kraji. Okrem iného sa vybudovali v Raslaviciach a Modre nad Cirochou, kde sa športovci a široká verejnosť tešia z nových multifunkčných ihrísk. Prešovská župa ich vznik podporila celkovo sumou vo výške viac ako 100-ti


Prešovský kraj má nové viacúčelové športoviská. Najnovšie pribudli v obciach Raslavice a Modra nad Cirochou. K ich vybudovaniu dopomohla prešovská krajská samospráva a jej dotačné prostriedky v celkovej výške 100 400 eur.

V Raslaviciach (okres Bardejov) sa výstavba nového vonkajšieho multifunkčného športoviska realizovala v rámci projektu Rozvoj a podpora športu v obci Raslavice. Jeho cieľom bolo vytvoriť priaznivé a dlhodobo udržateľné podmienky pre rozvoj športových klubov pôsobiacich v blízkom i širšom okolí a tiež športu detí a mládeže ako takého, športové talenty nevynímajúc. Projekt neopomenul osoby s obmedzenými pohybovými schopnosťami, keďže zahŕňal i vybudovanie parkovacích miest pre imobilných a chodník k novovytvorenému športovisku.  PSK ho podporil účelovou dotáciou vo výške 50-tisíc eur.

Poskytnuté finančné  prostriedky obec využila  na zabezpečenie umelého trávnika  pre vytvorenie samotného ihriska s umelým povrchom. Športovisko s celoročnou prevádzkou, ktoré sa tu vybudovalo, má pritom presah na rozvoj celého mikroregiónu a na území Horného Šariša je raritou.

Aj športovci z Modry nad Cirochou (okres Humenné) sa dočkali nového viacúčelového ihriska. Stalo sa tak vďaka finančnej podpore z Výzvy pre región PSK, ktorá bola vo výške viac ako 50 400 eur. Vybudovalo sa v intraviláne obce na pôvodnom ihrisku s asfaltovým povrchom, presnejšie v blízosti futbalového ihriska

Výstavbe predchádzalo odstránenie pôvodného povrchu a vyrovnanie terénu, následne pokračovali stavebné práce. Multifunkčné ihrisko má konečné rozmery 33 x 18 metrov a využíva sa na rôzne druhy športov ako je futbal, volejbal, tenis, basketbal či streetball.

Prešovský samosprávny kraj aj v aktuálnom roku podporí okrem iných tiež desiatky verejnoprospešných projektov z oblasti športu. Dotačný program prešovskej župy pre rok 2024 je spustený v celkovej alokácii 4 milióny eur. Termín na podanie žiadostí je stanovený do 19. februára pre všetky zverejnené výzvy – Výzvu poslancov PSK, Výzvu predsedu PSK, Výzvu pre región a Výzvu Participatívny rozpočet .

Autor: (ts-PSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.01.2019
Poznáme ocenené osobnosti a produkty cestovného ruchu Prešovského kraja 2018
Za rozvoj CR v samospráve bude ocenený Štefan Bieľak. Ocenenia za prínos v rozličných oblastiach cestovného ruchu v Prešovskom kraji budú udelené piatim osobnostiam. Za celoživotný prínos budú ocenení Zuzana Šedivá in memoriam a Ján Gondek.
viac
30.09.2021
Východniari urobili v rámci súťaže 10 000 PRE ZDRAVIE vyše 10 miliónov krokov
Aktívnejší bol Košický kraj, ale najvyšší počet krokov zvládol urobiť účastník z Prešovského kraja.
viac
14.05.2022
Múzeá a galérie v PSK ukážu verejnosti i bežne neprístupné priestory
Nahliadnuť do bežne neprístupných priestorov, či navštíviť múzeá a galérie v noci budú môcť záujemcovia v sobotu (14. 5.) v Prešovskom kraji v rámci Noci múzeí a galérií.
viac
13.05.2023
Noc múzeí a galérií aj v organizáciách PSK
Do 19. ročníka medzinárodného podujatia Noc múzeí a galérií sa zapájajú aj kultúrne organizácie Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Pre návštevníkov si v sobotu 13. mája pripravili bohatý program už počas popoludnia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %