Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
03.10.2023 03:05

V Košiciach otvorili Festival múzeí na Slovensku


Ilustračná snímka Teraz.sk


Prezentáciu 20 slovenských múzeí, dvoch inštitúcií, zaoberajúcich sa ochranou a osvetlením zbierkových predmetov, konferenciu o ochrane kultúrneho dedičstva a iné prináša 19. ročník Festivalu múzeí na Slovensku.


Otvorili ho v pondelok 2. októbra v košických Kasárňach/Kulturparku. Pre verejnosť je dostupný do 17.00 h. TASR o tom informoval Zväz múzeí na Slovensku (ZMS) s tým, že festival je jeho vrcholným podujatím.         

Podujatie sa po dlhšej dobe vrátilo do Košíc, potrvá do stredy (4. 10.). Prvýkrát je spojené aj s Valným zhromaždením ZMS, ktoré je naplánované na utorok (3. 10.). "Valné zhromaždenie je miestom pre plodnú odbornú i vecnú diskusiu všetkých členských múzeí ZMS o výhľadoch, súčasných výzvach a zásadných otázkach múzejníkov a múzeí na Slovensku," uviedli organizátori s tým, že tohtoročné valné zhromaždenie je okrem iného osobité aj voľbou nového predsedu ZMS.         

Posledný deň podujatia je venovaný spoznávaniu kultúrnych inštitúcií, nachádzajúcich sa v Košickom samosprávnom kraji.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.04.2017
Týždeň slovenského filmu
Týždeň slovenského filmu prinesie bratislavským divákom kolekciu minuloročných domácich titulov pohromade na jednom mieste a umožní dohnať resty, ktoré sa filmovým fanúšikom mohli vlani nazbierať.
viac
29.12.2020
J. Hlinka: Čerpáme skúsenosti iných samospráv z EÚ
Jeden z najväčších míľnikov pre samosprávu na Slovensku bolo prijatie ustanovení Európskej charty miestnej samosprávy, hovorí jeden z najdlhšie slúžiacich starostov na Slovensku, Jaroslav Hlinka.
viac
06.04.2021
Mesto Krompachy chce v bývalej železiarni zriadiť hutnícke múzeum
V Krompachoch sa realizuje už štvrtá etapa obnovy národnej kultúrnej pamiatky Železiareň, zlievareň v lokalite Stará Maša. Tento rok by mali na nej osadiť okná a dvere. Uviedla to primátorka mesta Iveta Rušinová s tým, že v budúcnosti plánujú v tomto historickom objekte založiť hutnícke múzeum.
viac
05.05.2021
Netradičné oslavy Dňa Európy na Slovensku sa blížia
Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku aj tento rok pripravuje v spolupráci so svojimi partnermi oslavy Dňa Európy. Budú prebiehať od 6. mája a obsiahnu množstvo prevažne online podujatí a aktivít. Všetko za dodržania prísnych opatrení na spomalenie šírenia koronavírusu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %