Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.08.2021 07:35

V KC Kláštor vznikne coworkingové centrum, bude prvým v meste


Ilustračná snímka (tasr)


V priestoroch Kultúrno-kreatívneho centra (KC) Kláštor v Rožňave otvoria v septembri prvé coworkingové centrum v rámci mesta. Priestor poskytne obyvateľom mesta i jeho návštevníkom pracovné zázemie, ale i možnosti na vzájomné prepájanie sa a zdieľanie skúseností.


"Podobný priestor doteraz v meste chýbal. Jeho poslaním je poskytnúť krátkodobé či dlhodobé pracovné a kreatívne prostredie nielen domácim Rožňavčanom, ale aj návštevníkom mesta a Gemera," za KC Kláštor informovala Katarína Bajzíková.      

V priestoroch bývalého františkánskeho kláštora v centre mesta sa už nachádza kaviareň, tá však nemusí byť vždy vhodným priestorom pre pracovné aktivity. "Co-work im to chce poskytnúť. V spoločnom priestore sa navyše môžu stretávať s ďalšími a zdieľať svoje skúsenosti, či načerpať nové inšpirácie,” vysvetlila Bajzíková. Ako dodala, vznik centra má priniesť i príležitosť prepojiť zaujímavých ľudí, ktorí sa aktívne podieľajú na rozvoji Rožňavy a Gemera.      

Kultúrno-kreatívne centrum Kláštor vzniklo v roku 2016 po tom, ako skupina nadšencov začala premieňať budovu kláštora na miesto, ktoré by žilo kultúrou a umením. V súčasnosti sa tu organizujú rôzne koncerty či diskusie, v priestoroch sa nachádza i kaviareň a kníhkupectvo. Centrum ponúka aj ubytovacie priestory, v kláštore tiež oživili krajčírsku dielňu, ktorej cieľom je šiť pre slovenské značky pomalej udržateľnej módy.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.02.2020
Zvolenské klientske centrum v novom OÚ otvorili ako 61. v poradí
Vynovený štátny objekt, do ktorého sa v uplynulých dňoch presťahoval z mestskej budovy na Námestí SNP celý Okresný úrad (OÚ), otvorili v utorok (25. 2.) na Študentskej ulici vo Zvolene. Jeho súčasťou je aj klientske centrum, ktoré sa tak v rámci Slovenska stalo 61. v poradí.
viac
23.12.2020
Kraj podpísal s MK zmluvu na 7,7 milióna eur na kreatívne centrum
V Trnave vznikne nové Kreatívne centrum, na ktorého vybudovanie podpísal Trnavský samosprávny kraj (TTSK) s Ministerstvom kultúry (MK) SR zmluvu. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.
viac
12.05.2021
Žiarčania si budú môcť staré oblečenie vymieňať v novom komunitnom centre
Obyvatelia mesta Žiar nad Hronom si budú môcť už čoskoro vymieňať staré oblečenie v novovznikajúcom ekologickom komunitnom centre.
viac
04.08.2022
Vynovenú expozíciu ľudového rezbárstva v Babíne otvoria 21. augusta
Vynovené expozičné priestory ľudového rezbárstva v oravskej obci Babín v okrese Námestovo otvoria v nedeľu 21. augusta. Nachádzajú sa v zrekonštruovaných vnútorných priestoroch bývalej školy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %