Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
07.04.2018 09:56

V katastri obce Moravský Sv. Ján našli biologický odpad, pochádza zo zahraničia


Ilustračná snímka, zdroj: noviny.sk


V katastri obce Moravský Svätý Ján v okrese Senica bol v stredu vo večerných hodinách nájdený biologický odpad. Pri obhliadke sa zistilo, že ide o pozostatky zvierat, ktoré boli evidované v Rakúsku, informoval TASR riaditeľ Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy (RVPS) Senica Alojz Žúrek.


Igelitové vrecia s odpadom boli rozmiestnené na šiestich miestach v lese a pri vedľajších komunikáciách vo vzdialenosti desať až 300 metrov. „Jednalo sa o vedľajšie živočíšne produkty - hlavy, kože, vnútornosti a spodné časti končatín z oviec. Pri obhliadke sa zistilo, že na jednej hlave v uchu bola identifikačná značka a v jednom vreci bol lístok s viedenskou adresou,“ uviedol riaditeľ.       

Biologický odpad prevzala firma zo Žiliny, ktorá ho odviezla do kafilérie. Zatiaľ neznámy páchateľ porušil viacero ustanovení zákona. „Za porušenie paragrafov hrozí páchateľovi pokuta vo výške 400 až 3500 eur,“ doplnil Žúrek.       

„Polícia bude vykonávať preverovanie vo svojej kompetencii. Zároveň vec realizuje ako priestupok na úseku životného prostredia,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.01.2017
Obyvatelia rodinných domov v Bratislave sa musia zapojiť do zberu bioodpadu
Bratislavčania bývajúci v rodinných domoch sa musia zapojiť do zberu biologicky rozložiteľného odpadu, ktorý napríklad vzniká pri údržbe záhrad. Zber bude mesto realizovať bez zmeny poplatku za komunálny odpad, dotknutí obyvatelia však musia oň do konca mesiaca požiadať.
viac
21.01.2018
Starosta Anton Emrich vidí možnú spoluprácu so župou pri senioroch
Ústretovejšiu spoluprácu pri zariadeniach pre dôchodcov očakáva starosta obce Moravský Svätý Ján Anton Emrich od nového vedenia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), s ktorým absolvoval prvý kontakt.
viac
23.02.2018
Obec Moravský Svätý Ján začala výstavbu nových nájomných bytov
Obec Moravský Svätý Ján v okrese Senica začala výstavbu nájomných bytov. Bytový dom bude mať po dokončení 12 bytových jednotiek. V novom objekte vznikne deväť dvojizbových a tri trojizbové byty.
viac
30.05.2019
V Moravskom Svätom Jáne sa uskutoční premiérový festival Fest Zdravo
Obec Moravský Svätý Ján v okrese Senica a občianske združenie 90871.sk usporiadajú 8. júna premiérový ročník open-air festivalu Fest Zdravo, ktorý je zameraný na zlepšenie kvality života. Za organizátorov informovala o tom Jana Zaicová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %