Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
06.08.2021 01:25

V Hnúšti otvoria prvý náučný chodník so šiestimi informačnými tabuľami


Snímka zdroj: (rimava.sk).


Samospráva Hnúšte v okrese Rimavská Sobota vybudovala prvý náučný chodník v okolí mesta.


Ten kopíruje trasu Cesty Márie Széchy v katastri Hnúšte a pozostáva zo šiestich informačných tabúľ a dvoch vyhliadkových miest. Ako na sociálnej sieti informoval primátor Roman Lebeda, jeho súčasťou bude i päť metrov vysoké umelecké dielo.

Náučný chodník v Hnúšti priblíži návštevníkom históriu mesta i osobnosť Márie Széchy a z dvoch bodov ponúkne výhľady na jeho široké okolie. Prvým vyhliadkovým miestom náučného chodníka je vrch Cigán nad obcou Rimavské Brezovo, druhým vrch Laz, z ktorého je možné pozorovať najvyššie vrcholy Nízkych Tatier. „Na tomto mieste bude osadené i päťmetrové umelecké dielo, železné kliešte umeleckého kováča Martina Jackuliaka,“ prezradil Lebeda.

Mesto Hnúšťa náučný chodník vybudovalo výlučne z vlastných zdrojov, celkové náklady nepresiahli 2000 eur. „Náučný chodník už má osadené prvé tabule, kompletne hotový vrátane umeleckých klieští bude 20. augusta, kedy ho oficiálne otvoríme počas Dní mesta Hnúšťa,“ uviedol primátor s tým, že v budovaní náučných chodníkov chce samospráva v budúcnosti naďalej pokračovať.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.06.2016
K ruinám Zoborského kláštora vedie nový náučný chodník
Na nitrianskom Zobore vznikol nový náučný chodník, ktorý vedie k ruinám Zoborského kláštora. Náučný chodník vybudovali aktivisti zo Zoborského skrášľovacieho spolku.
viac
15.08.2020
Na Vápennom vrchu nad obcou vyrástla nová rozhľadňa
Na Vápennom vrchu nad obcou Skýcov vyrástla nová turistická rozhľadňa. „Rozhľadňa je otvorená od piatka, v priebehu budúceho týždňa ešte osadíme smerové tabule,“ informoval starosta Skýcova Tomáš Kolembus.
viac
09.06.2021
Na zastávkach MHD pribudlo 124 elektronických informačných tabúľ
V Bratislave pribudlo na 118 zastávkach mestskej hromadnej dopravy 124 elektronických informačných tabúľ. Cestujúcim zobrazujú najbližšie príchody spojov a aj aktuality z dispečingu o výlukách a ďalších zmenách v MHD.
viac
11.06.2021
Po Račianskom vinohradníckom chodníku bude premávať Račanská lokálka
Turistické prehliadky zamerané na gastronómiu, architektúru, históriu, ale aj ochutnávky slovenských vín, aj to prináša projekt Račanskej lokálky, ktorá začína premávať po Račianskom vinohradníckom chodníku v Bratislave. Milovníkov slovenského vína, jedla či histórie územia prevezie každý piatok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %