Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
03.05.2023 04:15

V eko-vzdelávacom areáli Pekný les pribudol interaktívny náučný chodník


Ilustračná snímka: (tasr).


V eko-vzdelávacom areáli Pekný les, ktorý vzniká na okraji obce Horné Hámre v okrese Žarnovica, pribudol nový interaktívny náučný chodník.


Návštevníkov hravou formou oboznámi so životom v lese a jeho obyvateľmi. Informovala o tom Gabriela Matlovičová z oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Gron.

Interaktívny náučný chodník je dlhý približne 500 metrov, prekonáva však pomerne veľké prevýšenie. Chodník má šesť zastavení a jeho súčasťou sú interaktívne prvky ako napríklad pobytové stopy či lesné pexeso.

"Náučný chodník začína nad areálom, pri cykloodpočívadle neďaleko hornohámorskej kalvárie. Od vstupnej brány vedie trasa lesným chodníčkom až k fotopointu na Smelom vrchu," uviedla Paulína Kopčová z neziskovej organizácie Stefani, ktorá stojí za projektom eko-vzdelávacieho areálu Pekný les. Ako dodala, za zdolanie stúpania chodník návštevníkov odmení výhľadmi na Kľakovskú dolinu.

Eko-vzdelávací areál Pekný les, ktorý vzniká na okraji Horných Hámrov, má verejnosti, a to najmä rodinám s deťmi, poskytnúť atraktívne turistické zázemie. Areálom i novým náučným chodníkom návštevníkov sprevádza lesný škriatok Hámroš, ktorý deti i dospelých učí, ako sa správať k prírode, lesu a zvieratám v ňom.

"Areál Pekný les by sme radi sprístupnili v režime víkendovej prevádzky na začiatku júna. Počas pracovných dní bude areál zatiaľ fungovať na objednávku pre materské i základné školy či iné subjekty," priblížila Kopčová s tým, že interaktívny náučný chodník je turistom či cykloturistom prístupný bez obmedzení.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Na Borkút sa turisti aj cyklisti dostanú novoupraveným lesným chodníkom
Prešovčania aj ďalší milovníci prírody sa môžu dostať po novoupravenej lesnej ceste do Lesoparku Borkút v katastri obce Haniska.
viac
03.10.2016
Lesníci zo Slovenska a Ukrajiny sa budú venovať zážitkovému sprevádzaniu
Na vzdelávacom programe Lesný sprievodca sa v Poprade a vo Vysokých Tatrách zúčastní oddnes do piatka 7. októbra 20 lesníkov zo Slovenska a Ukrajiny.
viac
09.10.2020
V Novej Bani otvorili Záhradný les s drevinami z celého sveta
V Novej Bani v utorok (6. 10.) oficiálne otvorili projekt s názvom Záhradný les. Na ploche 1,35 hektára sústredí 101 stromov a 2459 krov z rôznych kútov sveta, ktoré nebudú slúžiť len ako turistická atrakcia, ale aj vzdelávací prvok zasadený v prírodnom prostredí.
viac
16.09.2022
V Horných Hámroch vzniká nový eko areál Pekný les
V Horných Hámroch v okrese Žarnovica vzniká nový eko areál Pekný les. Areál v tesnej blízkosti križovatky nových cyklotrás v Kľakovskej doline buduje nezisková organizácia Stefani.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %