Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
15.05.2023 09:30

V Dolnom Kubíne vybudovali novú pumptrackovú dráhu


Ilustračná snímka: (tasr).


Novú, viac ako 120-metrovú pumptrackovú dráhu pre fanúšikov kolesových športov otvorili minulý týždeň na sídlisku Bysterec v Dolnom Kubíne. Informoval o tom Martin Buzna z kancelárie primátora mesta.


Športovisko vybudovala Nadácia Kia Slovakia v spolupráci s mestom. "Vďaka kompaktnému povrchu je pumptrack vhodný pre bicykle, kolobežky, kolieskové korčule či skateboardy. Na pumptracku môže jazdiť široké spektrum jazdcov, deti od dvoch rokov na odrážadlách až po skúsených pretekárov. Okrem zábavy si počas jazdenia rozvíjajú jazdné zručnosti a fyzickú kondíciu," uviedol správca nadácie Tomáš Kováč.

Samospráva pre vybudovanie dráhy vybrala plochu na Okružnej ulici. Upravenú lúku v minulosti využívali deti ako prírodné futbalové ihrisko. "Plocha sa nachádza blízko železničnej stanice, čím je zlepšená dostupnosť aj pre deti z mestských častí či z okolitých obcí bezplatnou vlakovou dopravou," vysvetlil primátor Dolného Kubína Ján Prílepok.

Ponuku na vybudovanie pumtracku dostalo mesto od nadácie ešte v roku 2016. "Nadácia ich stavia všade tam, kde má zamestnancov. Po Žiline, Martine, Čadci bola na rade aj Orava a vybrali si práve Dolný Kubín," objasnil Prílepok.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2019
Dolnokubínske vianočné trhy sa tento rok nesú v znamení tradícií
Prezentáciu vianočných zvykov a tradícií dolnej Oravy sľubuje program vianočných trhov, ktoré sa začali v stredu v Dolnom Kubíne. Návštevníci tiež majú k dispozícii 26 stánkov s vianočným tovarom a občerstvením. Informoval o tom Martin Buzna z dolnokubínskeho mestského úradu.
viac
08.06.2021
Po ceste medzi Dolným Kubínom a obcou Bziny včera prešli prví motoristi
Prístupová cesta do obce Bziny v smere z Dolného Kubína v pondelok (7. 6.) opätovne začala slúžiť doprave v regióne dolnej Oravy. Po uzávere, ktorá obmedzila využívanie cesty na takmer 3 mesiace, boli sprejazdnené oba jazdné pruhy.
viac
20.06.2022
Nový atletický ovál otvorili pre športovcov aj verejnosť
Na štadióne MUDr. Ivana Chodáka v Dolnom Kubíne otvorili minulý týždeň v utorok 400-metrový atletický ovál aj s rozbežiskami a sektormi na atletické disciplíny.
viac
17.04.2023
Dolný Kubín bude mať nový kamerový systém, mesto naň získalo eurofondy
Dolný Kubín bude mať nový kamerový systém. Projekt za takmer pol milióna eur by mal byť hotový do konca septembra. Mesto naň získalo peniaze z eurofondov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %