Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.05.2023 01:30

V Devínskej Novej Vsi plánujú polyfunkčný komplex za 55 miliónov eur


Ilustračná snímka.


V bratislavskej Devínskej Novej Vsi má vzniknúť polyfunkčný komplex Nová Devínska. Predpokladané investičné náklady sú približne 55 miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor - spoločnosť ISPK, predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).


"Zámerom predkladaného návrhu je realizácia novej rezidenčnej zóny s občianskou vybavenosťou pozdĺž ulice Jána Jonáša v nadväznosti na novovznikajúcu rezidenčnú štvrť Bory a okolitú navrhovanú výstavbu," uviedol investor v zámere. Malo by tak podľa neho dôjsť k rozšíreniu ponuky priestorov na bývanie. Pribudnúť má tiež občianska vybavenosť a administratíva.

Plánovaný komplex má byť rozdelený na rezidenčnú časť s navrhovanými šiestimi objektmi so spoločnou podzemnou garážou. Taktiež na časť s plochami občianskej vybavenosti v rámci objektu riešeného ako garni hotel.

Termín začatia výstavby predpokladá v roku 2026 a jeho ukončenie v roku 2029. Vzniknúť by malo aj celkovo 867 parkovacích stojísk, z toho 665 umiestnených v podzemných častiach stavby.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.02.2021
Rekonštrukcia vodnej nádrže Mláka pokračuje aj odstraňovaním bahna
Rekonštrukcia viacúčelovej vodnej nádrže "Mláka" na Mlynskej ulici v bratislavskej Devínskej Novej Vsi pokračuje odstraňovaním bahenných nánosov a prácami na spádovaní dna.
viac
27.07.2021
Rybník v Devínskej N. Vsi by sa mohol opäť využívať koncom leta
Viacúčelová vodná nádrž "Mláka" na Mlynskej ulici v bratislavskej Devínskej Novej Vsi by sa mohla začať využívať koncom leta. Také sú odhady mestskej časti.
viac
18.11.2021
V Devínskej N. Vsi sa opäť pomáha projektom List Ježiškovi
V bratislavskej Devínskej Novej Vsi sa aj tento rok bude pomáhať sociálne slabším rodinám a rodinám v núdzi. Umožní to opäť i vianočný projekt List Ježiškovi, teda cielená zbierka darčekov podľa konkrétnych potrieb a želaní rodín.
viac
17.08.2023
Cestujúci žiadajú prinavrátiť pôvodnú obslužnosť Devínskej N. Vsi
Nespokojní cestujúci mestskou hromadnou dopravou (MHD) v Bratislave požadujú prinavrátenie pôvodnej obslužnosti mestskej časti Devínska Nová Ves. Nepozdávajú sa im zmeny týkajúce sa autobusových liniek 20, 21 a 23, poukazujú napríklad na problémy pre sídlisko Jána Jonáša.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %