Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
19.01.2023 11:40

V Cerove postavia nájomnú bytovku s 18 bytmi,bývať v nej chcú aj ľudia z Krupiny


Ilustračná snímka.


Nájomnú bytovku s 18 bytmi plánuje zrealizovať obec Cerovo v okrese Krupina. Budovu v náklade zhruba 1,9 milióna eur chcú postaviť prostredníctvom externého zhotoviteľa, pri čom financovať by sa mala s pomocou úveru od Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB).


"Registrujeme až 36 žiadostí o takúto formu bývania. Asi polovicu žiadateľov tvoria ľudia, ktorí nepochádzajú z našej obce a sú napríklad aj z Krupiny, kde sú náklady na bývanie v nájomných bytoch ešte vyššie, ako predpokladáme u nás," uviedla starostka Margita Boďová.

Bytovka by mala vyrásť na obecných pozemkoch za školou, starostka predpokladá, že ak pôjde všetko podľa plánu, stavať by sa malo už na jar.

Okrem toho chcú v obci tento rok spracovať aj projekt pre Plán obnovy na energetickú obnovu miestnej základnej školy s materskou školou. "Je to aj preto, že rekonštrukciu tohto veľkého objektu nám pre malý počet žiakov v škole nemôže ministerstvo školstva podporiť," priblížila starostka. Náklady na obnovu predpokladá na úrovni jedného milióna eur.

Cerovo má aktuálne 564 obyvateľov, z čoho asi pätinu tvorí rómska komunita. Základnú školu s materskou školou postavili pred 50 rokmi, dnes ju navštevuje dohromady 71 detí a žiakov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2019
V obci odovzdajú v marci tretiu nájomnú bytovku, je na ňu až 150 žiadostí
V Kriváni v okrese Detva odovzdajú v marci ľuďom už tretiu nájomnú bytovku. O 16 trojizbových bytov má záujem až 150 ľudí, ktorých ako žiadateľov o túto formu bývania registruje obec.
viac
28.07.2020
V areáli škôlky na Bernolákovej ulici začnú s výstavbou jaslí
V utorok (28. 7.) sa začína výstavba detských jaslí v areáli materskej školy na Bernolákovej ulici v Malackách. Mesto o tom informuje na webe.
viac
08.02.2021
Zatiaľ nie je známe, či sa budova bývalej školy dočká obnovy
Zatiaľ nie je známe, či sa budova bývalej školy v historickej časti Detvy dočká obnovy. Viaceré staré domy v tejto lokalite sú obnovené alebo ich obnovujú, zničená poschodová stavba však dlhodobo chátra.
viac
19.04.2022
Mesto odovzdalo do užívania nové odborné učebne
Tri základné školy vo Fiľakove dostali nové učebne a zariadenie, ktoré im umožnia skvalitniť odborné a inkluzívne vzdelávanie žiakov. Učebne zamerané na manuálne zručnosti i IT technológie odovzdalo mesto do užívania v stredu 13. apríla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %