Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
16.03.2019 09:25

V Bratislave sa uskutoční konferencia Viacjazyčnosť na Slovensku


Ilustračná snímka


Medzinárodná konferencia Viacjazyčnosť na Slovensku, ktorá sa uskutoční 6. – 7. mája v Bratislave, bude zameraná na podporu vyučovania druhého cudzieho jazyka a jazykov národnostných menšín na Slovensku. TASR o tom informovala Andrea Galovičová zo Štátneho pedagogického ústavu (ŠPÚ).


"V ŠPÚ sme pripravili projekt vzájomnej spolupráce s veľvyslanectvom v Bratislave, ktorého obsahom je podpora nemčiny ako cudzieho jazyka na Slovensku. Veľvyslanec Spolkovej republiky Nemecko v Bratislave Joachim Bleicker sa s projektom stotožnil a zabezpečil financovanie medzinárodnej konferencie na podporu viacjazyčnosti z rozpočtu spolkového ministerstva zahraničných vecí Nemecka," priblížil riaditeľ ŠPÚ Ľudovít Hajduk. Cieľom je vytvoriť platformu pre výmenu skúseností, príkladov dobrej praxe a diskusiu na tému súčasného vývoja v oblasti jazykového vzdelávania na Slovensku a prezentovať výsledky experimentálneho overovania metodiky CLIL v nižšom strednom vzdelávaní so zámerom podporiť vyučovanie cudzích jazykov a jazykov národnostných menšín v základných a stredných školách.       

Medzinárodné vzdelávacie podujatie sa bude primárne venovať piatim témam, a to inováciám v jazykovom vzdelávaní v základnej škole a strednej škole, metóde CLIL vo vzdelávaní cudzích jazykov a jazykov národnostných menšín, inovovanému Štátnemu vzdelávaciemu programu, bilingválnemu vzdelávaniu a rozvoju plurilingvizmu a zvyšovaniu profesijných kompetencií učiteľov cudzích jazykov a národnostných jazykov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2017
Na svetovom zozname UNESCO sú fujara, Terchovská muzika, gajdy a bábkarstvo
V Bardejovských kúpeľoch sa v piatok 5. mája začne medzinárodná konferencia "Využitie značky UNESCO pre udržateľný rozvoj turizmu v regiónoch strednej Európy".
viac
26.08.2021
Položili sa základy reformy školstva
Vláda schválila tri novely zákonov, na ktorých pracoval rezort školstva a ktoré pôjdu do Národnej rady SR. Zákony reagujú na plánovanú reformu obsahu vzdelávania, digitalizáciu, reformu poradenského systému či zmeny vo vzdelávaní učiteľov.
viac
06.05.2023
Predseda ZMOS Branislav Tréger hosťom konferencie Fórum pre Slovensko
Problematike efektívnej verejnej správy v Slovenskej republike bola venovaná konferencia Fórum pre Slovensko, na ktorú prijal pozvanie aj predseda ZMOS a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.
viac
16.03.2024
Záverečná konferencia k projektu slovensko-ukrajinskej spolupráci
V pondelok doobeda 18. marca 2024 v hoteli Tatra v Bratislave sa koná záverečná konferencia k projektu slovensko-ukrajinskej spolupráci „Zdieľaním skúseností a partnerstvami spájame cezhraničné regióny“, na ktorú sú stále voľné kapacity.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %