Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
26.08.2021 04:35

U ministra riešili aktuálne témy v sociálnej oblasti


Snímka zdroj: (ZMOS).


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger sa spolu s Boženou Kováčovou, predsedníčkou Sekcie sociálnych vecí a marginalizovaných komunít ZMOS a starostkou obce Jánová Lehota, zúčastnili pracovného stretnutia na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny SR.


Na rokovaní sa venovala pozornosť viacerým aktuálnym témam v sociálnej oblasti. Stretnutie viedol šéf rezortu Milan Krajniak. 

„Neverejní poskytovatelia sociálnych služieb chcú, aby sa čiastka za obyvateľov jednotlivých obcí a miest platila bez toho, aby sme vedeli, kam financie smerujú. To je naša najväčšia výhrada – potrebujeme vedieť, ako je s finančnými prostriedkami naložené, či sú adresné,“ zdôraznil predseda ZMOS a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger. 

Minister Milan Krajniak dal v stredu 25. augusta 2021 zástupcom ZMOS za pravdu v tom, že túto problematiku treba odkomunikovať. Dohodli sa na ďalších stretnutiach v rámci Sekcie sociálnych vecí a marginalizovaných komunít ZMOS. 

„Máme ešte rozpracované nástroje zamestnanosti. Pána ministra sme požiadali, aby tie paragrafy, ktoré zabezpečujú zamestnanosť v mestách a v obciach, boli opäť uvedené do praxe. Zhoda je v tom, že sa bude na tom pracovať - možno v zmenených intenciách ale tak, aby sa dostali do praxe,“ priblížil Branislav Tréger. 

Na stretnutí hovorili aj o problematike vyňatia detí z rodinného prostredia. Minister predstaviteľov ZMOS požiadal o participáciu na tom, aby deti boli z rodinného prostredia vyňaté a umiestňované v príslušných zariadeniach len po dôkladnom zvážení. Dohodnutý bol ďalší postup v tejto oblasti.

Autor: (Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.09.2020
Verejné obstarávanie so sociálnym aspektom
Počas seminárov zameraných na Aplikačnú prax verejných obstarávaní (VO) so sociálnym aspektom, ktorej organizátorom bola Implementačná agentúra Ministerstva práce,sociálnych vecí a rodiny SR sa zástupcovia obcí zaujímali najmä o to, ako majú správne postupovať pri VO pri použití sociálneho hľadiska.
viac
26.11.2020
Ministerstvo bude spolupracovať so samosprávami na pláne obnovy
Ministerstvo financií (MF) SR bude veľmi intenzívne spolupracovať so samosprávami na pláne obnovy.
viac
04.06.2021
Premiér: So zástupcami samospráv sme sa dohodli na kvartálnych stretnutiach
Premiér Eduard Heger sa dohodol so zástupcami samospráv, Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS), Úniou miest Slovenska (ÚMS) a združením samosprávnych krajov SK8, na pravidelných kvartálnych stretnutiach.
viac
07.06.2021
Predseda ZMOS navštívil zástupcov kysuckých samospráv
Spoločné rokovanie Združenia miest a obcí Kysúc (ZMOK) sa v piatok 4. júna 2021 uskutočnilo v obci Zákopčie (okres Čadca). Zástupcovia samosprávy z Kysúc hovorili o viacerých aktuálnych témach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %