Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
08.01.2024 02:05

TTSK pripravil stretnutia v okresných mestách o aktuálnych dotačných výzvach


Sídlo TTSK, ilustračná snímka archív red.


Sériu stretnutí so záujemcami o dotácie k aktuálne zverejneným výzvam pripravuje od 8. do 17. januára vo všetkých okresných mestách Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Ide o dotačné schémy, ktoré sú určené na podporu aktivít organizácií a obcí.


Stretnutia sú pokračovaním spolupráce TTSK a víťazného tímu prvého ročníka krajského Kiratonu s názvom (Po)tvorkyne. Ten uspel s nápadom komunitnej participácie obyvateľov kraja. Stretnutia sa začnú v Seredi, pokračovať budú v Senici, Skalici, Piešťanoch a Hlohovci, v týždni od 15. januára potom v Galante a Dunajskej Strede. Záverečné bude na Úrade TTSK v Trnave.         

Záujemcovia sa na nich dozvedia, akým spôsobom sa môžu o finančný príspevok uchádzať. Na dotačnú schému Podpora aktivít organizácií na území TTSK bolo z rozpočtu vyčlenených 450.000 eur. Projekty môžu byť zamerané na podporu aktivít v oblasti umenia a kultúry, integráciu občanov so zdravotným znevýhodnením a skvalitnenie života seniorov v oblasti sociálnej starostlivosti, zlepšenie chorobnosti a prevencie chorôb, na športovú infraštruktúru, ale aj na zlepšenie životného prostredia.         

Objem financií vo výške 150.000 eur je určený na dotačnú schému Podpora aktivít obcí na území TTSK. Cieľom je podporiť nápady obcí a participovať na podpore, príprave a realizácii ich aktivít. Projekty môžu byť zamerané na rozvoj kultúrnych aktivít, rozvoj sociálnych a zdravotníckych služieb, ale aj na prípravu športových podujatí. Spolufinancovanie zo strany žiadateľa pre obe výzvy je stanovené na päť percent.         

Záujemcovia z neziskového sektora môžu v danej súvislosti kontaktovať InfoBodky v každom okrese. Získajú tam pomoc etablovaných aktérov a informácie o možnostiach, ako založiť vlastnú organizáciu, ako napísať projekt či ako požiadať o grant.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2019
Trnavská župa spúšťa projekt participatívneho rozpočtu
Prostredníctvom neho budú môcť obyvatelia kraja, ako aj občianske združenia a neziskové organizácie, navrhovať a rozhodovať o tom, ktoré projekty sa v rámci participatívneho rozpočtu v roku 2019 budú realizovať.
viac
03.02.2020
Máte nápad ako zlepšiť verejný život v Starom Meste
Chcete prispieť k rozvoju našej štvrti? Podporíme vás! Starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová vyhlásila výzvu na udelenie individuálnej dotácie na podporu verejného života v mestskej časti.
viac
15.01.2021
Obce a mestá môžu o dotácie požiadať aj cez portál DCOM
Trnavská župa premiérovo umožnila obciam a mestám požiadať o dotácie zo svojho rozpočtu aj prostredníctvom Dátového centra obcí a miest (DCOM). Majú na to čas do 5. februára 2021.
viac
25.01.2022
Staré Mesto vyhlásilo výzvy na prideľovanie dotácií
Bratislavské Staré Mesto vyhlásilo výzvy na prideľovanie dotácií. Na podporu projektov v rámci Staromestskej dotačnej schémy je v rozpočte vyčlenených 61 600 eur, pri malých dotáciách je alokovaných 22 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %