Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
28.11.2020 01:47

TTSK oslovil firmy s prosbou o darovanie techniky pre stredoškolákov v núdzi


Ilustračná snímka


O pomoc pre stredoškolákov zo sociálne slabšieho prostredia a darovanie potrebnej techniky na dištančné vyučovanie sa na firmy obrátil Trnavský samosprávny kraj (TTSK).


Získané informácie z piatich desiatok škôl podľa predsedu TTSK Jozefa Viskupiča totiž ukazujú, že bez vhodného počítača či jeho príslušenstva sú stále stovky žiakov. "Sociálne znevýhodnení žiaci často nevlastnia adekvátne technické vybavenie. Zvládanie školských povinností je pre nich aj za normálnych okolností mimoriadne náročné. V súčasnosti, navyše, strácajú možnosť plnohodnotne sa vzdelávať a byť v kontakte so svojimi učiteľmi a spolužiakmi. Nehovoriac o tom, že praktické obmedzenie voľného pohybu, ako aj neistota termínu, formy a trvania obnovenia prezenčného vyučovania túto situáciu ešte zhoršuje," uviedol Viskupič.       

Prieskumy zverejnené po prvej vlne pandémie navyše podľa jeho vyjadrenia potvrdili, že situácia a perspektíva súčasných študentov na trhu práce je kritická. "TTSK sa preto rozhodol zmierniť jej dôsledky prostredníctvom oslovenia firiem, ktoré zamestnávajú aj absolventov jej škôl," dodal. Ak majú spoločnosti k dispozícií laptop alebo počítač, ktorý nepotrebujú, respektíve by mohol nájsť lepšie využitie, môžu sa ozvať na pocitacepreskoly@trnava-vuc.sk.       don mia Kľúčové slová: SR-TTSK-prosba-počítače-študenti-núdza-TTX-VZI

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2017
Ružinov aj tento rok pomôže rodinám v núdzi vianočným príspevkom
Rodiny s nezaopatrenými deťmi v hmotnej alebo náhlej núdzi, ktoré majú trvalý pobyt v bratislavskom Ružinove, môžu mať aj tento rok o čosi pokojnejšie vianočné sviatky. Miestna samospráva im opäť pomôže vianočným finančným príspevkom, ktorý je od 140 do 190 eur, a to v závislosti od počtu detí.
viac
25.03.2020
Rúška na objednávku kraja šijú firmy v regióne, pridali sa divadlá aj školy
Nedostatok ochranných rúšok sa snaží Banskobystrický samosprávny kraj kompenzovať tým, že ich výrobu objednal u firiem v regióne. Látkové rúška dobrovoľne šijú aj v niektorých divadlách a stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK, pomôcť im môžete látkami.
viac
16.07.2020
Trnavská župa pomôže piešťanským plavcom
Trnavský župan Jozef Viskupič sa stretol s občianskymi aktivistami, ktorí sa dlhodobo zasadzujú o rozvoj možností plaveckých športov v Piešťanoch.
viac
28.07.2020
Slovenskí študenti získali Európsku cenu za ekologické podnikanie
Študenti z gymnázia na Poštovej ulici v Košiciach získali cenu EDP Green Entrepreneurship Award a stali sa tak najlepšou študentskou firmou roka v kategórii ekologického podnikania v rámci celej Európy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %