Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
17.01.2024 10:50

TSK sa ako zriaďovateľ 38 stredných škôl chce zapojiť do bezpečnostného auditu


Ilustračná snímka


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) sa ako zriaďovateľ 38 stredných škôl a dvoch školských zariadení plánuje zapojiť do avizovaného bezpečnostného auditu, ktorý poukáže na medzery v zabezpečení bezpečnosti v školách. Následne sa vypracuje systém odporúčaní na zvýšenie opatrení pre konkrétnu školu.


Informovala o tom hovorkyňa TSK Lenka Kukučková.  "Je potrebné systematické vzdelávanie pedagogických a odborných zamestnancov škôl v oblasti prevencie kriminality a inej protispoločenskej činnosti, aby presne vedeli, aké kroky majú podniknúť a kedy a na koho sa môžu obrátiť. Čiastočne by mohol situácii pomôcť projekt Policajného zboru na ochranu mäkkých cieľov v školách, v rámci ktorého má každá škola v kraji prideleného policajta na účely poskytnutia metodickej a praktickej pomoci pri riešení konkrétnych problémov a incidentov," uviedla hovorkyňa.         

V stredných školách v pôsobnosti TSK sú podľa nej aktuálne zavedené bezpečnostné opatrenia ako kamerový systém najmä vo vstupných priestoroch školy, vzdelávacie prednášky a besedy s pracovníkmi Policajného zboru, preventívne aktivity, zvýšený pedagogický dozor pred vyučovaním, počas prestávok na chodbách školy a v šatni a evidencia návštev školy.         

Zvýšeniu úrovne bezpečnosti v školách bráni nedostatočné finančné krytie preventívnych aktivít, nedostatok školských psychológov a iných odborných zamestnancov v školách a nedostatok odborníkov (psychológov, psychiatrov) a dlhá čakacia lehota na odbornú konzultáciu či vyšetrenie.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.01.2019
Členovia projektových rád zasadli k trom veľkým školským projektom
Záver pracovného týždňa na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) patril zasadnutiam projektových rád k trom veľkým projektom stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti župy.
viac
09.02.2019
Školenie koordinátorov župných stredných škôl oživil praktický workshop
Pilotný projekt Úradu splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre rozvoj občianskej spoločnosti (ÚSV ROS) a Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ktorý do života uviedol prvú dotačnú schému na zavádzanie participatívnych rozpočtov v prostredí župných stredných škôl, sa opäť posúva o krok vpred.
viac
16.02.2019
Prvá Stredná zdravotnícka škola na hornej Nitre bude sídliť v Prievidzi
Myšlienka zriadiť Strednú zdravotnícku školy v Prievidzi sa z plánov stáva realitou. Od prvého septembra 2019 bude oficiálne zaradená do siete slovenských stredných škôl.
viac
26.03.2019
O štúdium na SŠŠ v Trenčíne prejavilo záujem 130 žiakov, z toho 32 hokejistov
Stredná športová škola (SŠŠ) Trenčín v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK ako unikátna vzdelávacia inštitúcia pre športovo nadanú mládež lákala budúcich prvákov ponukou všestranného vzdelania, kvalitnej športovej prípravy i možnosťou stať sa súčasťou pilotného projektu Hokejovej akadémie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %