Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
14.01.2019 04:25

Tržnicu chcú obnoviť, mesto má plány aj na Skalke


Ilustračná snímka (tasr)


Dokončenie rekonštrukcie Zechenterovej ulice, obnova mestskej tržnice pri parkovisku či postupné kroky na prípravu nových nájomných mestských bytov. Aj to sú plány, ktoré má v tomto roku kremnická samospráva.


Primátor Alexander Ferenčík priblížil, že v súvislosti s druhou etapou opravy Zechenterovej ulice chcú obnoviť aj tržnicu. Plánujú výmenu dlažby či predajných stánkov. Podľa Ferenčíka by nové predajné stánky mali byť estetickejšie, vyrobené z dreva a demontovateľné, keďže v zimnom období nie sú využívané.       

Okrem bežnej údržby nehnuteľností sa mesto podľa jeho slov bude musieť tento alebo budúci rok pustiť aj do výmeny šindľových striech na mestských historických budovách. "Napríklad na Dolnej bráne, kde je informačné centrum, a čiastočne aj na hradbách," poznamenal.       

Samospráva sa podľa Ferenčíka chce pustiť aj do postupných krokov na prípravu nových nájomných mestských bytov. "Na konci februára by nám mal Detský domov Maurícius odovzdať naše priestory v starej časti nemocnice. Mojím zámerom je, aby sme tieto priestory využili na byty," priblížil.       

Kremnická samospráva má plány aj v oblasti cestovného ruchu. Na Skalke by malo pribudnúť ďalšie zázemie pre bežkárov v podobe prezliekarne a šatní. "Aktuálne sa už vyrába aj visutý lanový mostík, ktorý pribudne na ferrate," priblížil primátor. Na jar tam chcú realizovať ďalšie práce na nádrži, ktorá bude slúžiť na zasnežovanie inline okruhu.       

Na Skalke by v krátkom období mali pribudnúť aj trailové trate pre cyklistov. Zámerom je, aby sa v zimnom období aspoň časť z nich dala využívať ako sánkarská a bobová dráha. Snahou samosprávy je, aby Skalka ponúkla vyžitie celoročne a nie iba počas zimnej sezóny.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
Považská Bystrica investuje do obnovy amfiteátra 23 500 eur
Považskobystrická samospráva zrekonštruuje prírodný amfiteáter v miestnej časti Praznov. Pôvodné staré pódium nahradí drevená trámová konštrukcia s betónovým pódiom s drevenou podlahou, zastrešia ho drveným krovom.
viac
10.01.2019
V kaštieli chcú zriadiť domov dôchodcov a denný stacionár
Dokončiť už začaté projekty, ale aj pustiť sa do nových, ako napríklad zriadenie domova sociálnych služieb, rekonštrukcia plavárne či vybudovanie cyklochodníka medzi mestom Žiar nad Hronom a susednou obcou Lutila. To sú plány, s ktorými do tohto roka vstúpila žiarska samospráva.
viac
21.01.2020
Vlaňajší rok bol podľa primátorky náročný, ale úspešný
Rok 2019 bol z pohľadu lučeneckej radnice náročný, ale napriek všetkému sa podarilo splniť väčšinu vytýčených cieľov. Uviedla to primátorka Alexandra Pivková s tým, že vlaňajšok v samospráve ovplyvnilo najmä meniace sa legislatívne prostredie, ktoré malo vplyv aj na mestský rozpočet.
viac
10.09.2020
Vzácne čriepky problémov bude treba poskladať a riešiť
V rámci svojich pracovných ciest po slovenských regiónoch navštívil predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger v spoločnosti starostu košickej mestskej časti Juh Jaroslava Hlinku a ústredného riaditeľa Kancelárie ZMOS Michala Kaliňáka mesto Košice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %