Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
31.05.2019 03:30

Trnavskí poslanci budú rozhodovať o vystúpení zo ZMOS


Trnavský primátor Peter Bročka, snímka zdroj:Trnava-live.sk


Trnava bude o svojom prípadnom vystúpení zo Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) rozhodovať na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ). Materiál je podľa primátora Petra Bročku, ako uviedol pre TASR, zaradený do programu rokovania.


Trnava bude o svojom prípadnom vystúpení zo Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) rozhodovať na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ). Materiál je podľa primátora Petra Bročku, ako uviedol pre TASR, zaradený do programu rokovania. Ak poslanci odsúhlasia odchod, bude to v prípade Trnavy už druhé opustenie členskej základne ZMOS..   

V roku 2005 to bol prejav nesúhlasu, keď nevidela dostatočné presadzovanie záujmov väčších miest orgánmi ZMOS v legislatívnej oblasti. Po siedmich rokoch, v roku 2012 sa do ZMOS po nástupe nového vedenia Trnava vrátila. Dôvod odchodu, ktorým sa aktuálne zaoberajú aj iné krajské mestá a v prípade Trenčína to poslanci už schválili, je podobný. Krajské mestá mieria do Únie miest Slovenska, kde patrí Trnava k zakladajúcim členom. Je tam od roku 1994.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.05.2017
Rokovanie mestského zastupiteľstva nemá byť politickou tribúnou
Na základe osobného stretnutia primátora mesta Handlová Ing. Rudolfa Podobu s poslankyňami NR SR Mgr. Renátou Kaščákovou a RNDr. Annou Zemanovou sa primátor mesta rozhodol napísať otvorený list predsedovi NR SR Andrejovi Dankovi.
viac
24.04.2018
Poslanci budú rozhodovať o názvoch nových ulíc a ľadohodinách pre kluby
Prešovskí mestskí poslanci budú v stredu (25 .4.) rozhodovať na rokovaní zastupiteľstva o úprave všeobecne záväzného nariadenia (VZN) mesta, ktoré sa týka dotácií na ľadohodiny pre športové kluby.
viac
29.05.2019
Poslanci podporili návrh vystúpiť zo ZMOS
Poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) v Malackách v utorok popoludní odobrili zámer vedenia mesta vystúpiť zo Združenia miest a obcí Slovenska. Mesto argumentuje dlhodobým nesúhlasom so slabou obhajobou záujmu miest zo strany vedenia ZMOS a s minimálnou aktivitou Komory miest v združení.
viac
07.12.2020
Trnava chce vystúpiť z dvoch záujmových združení
O vystúpení Trnavy z Francúzsko-slovenskej obchodnej komory (FSOK) a tiež o ukončení členstva v medzinárodnom Združení opevnených miest (ZOM) - Walled Towns Friendship Circle bude na decembrovej schôdzi rokovať mestské zastupiteľstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %