Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
14.04.2022 10:35

Trnava opäť zriadi občiansku hliadku pre Linčiansku a Malženickú cestu


Ilustračná snímka: (tasr).


Na daný účel získalo podľa vyjadrenia vedúcej odboru strategického plánovania a projektového manažmentu na trnavskej radnici Martiny Repčíkovej z európskych štrukturálnych fondov čiastku 34 000 eur, čo umožňuje výkon práce zamestnancov na 15 mesiacov.


„Ide v podstate o pokračovanie predchádzajúceho projektu na Linčianskej, avšak pre vývoj v lokalite Malženická cesta sme pridali do výkonu práce hliadky aj tú,“ uviedla. Mestský úrad vypísal na obsadzované pozície výberové konanie, do ktorého sa možno prihlásiť  do 24. apríla. Prijmú dvoch zamestnancov, podmienkou je vek nad 18 rokov a ukončená povinná školská dochádzka. Radnica má záujem o ľudí, ktorí poznajú lokality a majú prirodzený rešpekt ľudí, ktorí v oboch častiach Trnavy bývajú. Úlohou hliadky je monitorovať a zabezpečovať bezpečnosť detí a poriadok medzi nimi, poriadok medzi rodičmi sprevádzajúcich deti do škôl, monitorovať oneskorený príchod školákov na vyučovanie, monitorovať pohyb a miesta stretávania maloletých detí a mládeže v podvečerných hodinách bez prítomnosti rodičov a viaceré ďalšie povinnosti. V súvislosti s dochádzkou žiakov do spádových základných škôl na uliciach Gorkého a Slovenského učeného tovarišstva bude hliadka nápomocná policajtom mestskej polície. Pred dvoma rokmi Trnava získala na zriadenie poriadkovej služby nenávratný finančný príspevok viac ako 40 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2017
V mestskej časti Matejovce začala opäť pôsobiť občianska hliadka
Od začiatku apríla 2017 začala v meste Poprad znova pôsobiť občianska hliadka. Vznikla na základe podpísanej Dohody medzi Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny Poprad a mestom Poprad,  v rámci  Národného projektu Podpora zamestnávania UoZ prostredníctvom VAOTP-2.
viac
03.01.2022
V Liptovskom Mikuláši opäť zriadia občiansku poriadkovú službu
V Liptovskom Mikuláši od marca opäť zriadia miestnu občiansku poriadkovú službu. Mesto realizuje projekt tretíkrát, z externých zdrojov naň získalo takmer 137 000 eur.
viac
04.01.2022
TTSK rozdelí medzi obce a organizácie formou dotácií 600 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) otvoril dve dotačné výzvy, v rámci ktorých rozdelí spolu 600 000 eur. Obce a organizácie sa môžu uchádzať o podporu aktivít v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti, zdravotníctva a životného prostredia. Informoval o tom krajský odbor komunikácie.
viac
29.04.2022
Trnava spustí projekt bicykle pre študentov
Mesto Trnava poskytne študentom škôl bicykle, aby podporilo využívanie tohto dopravného prostriedku. V rozpočte má na nákup takýchto bicyklov vyčlenených približne 60 000 eur. Informoval o tom primátor mesta Peter Bročka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %