Pondelok 24.06.2024
Dnes má meniny 
Ján
°C
20.05.2024 01:05

Trenčianska župa vyhlásila novú súťaž na dopravcu a hľadá aj iné možnosti


Snímka archív red.


Trenčiansky samosprávny kraj vyhlásil vo februári minulého roka verejné obstarávanie na dopravcu pre poskytovanie služieb prímestskej autobusovej dopravy vo verejnom záujme na území kraja.


Rozdelené bolo na dve časti – región Považie a región horná Nitra. Prostredníctvom súťaže kraj hľadal dopravcov, ktorí by zabezpečili prímestskú autobusovú dopravu na území kraja od 31. októbra 2023, po skončení dovtedy platných zmlúv s dopravcami, na obdobie 10 rokov.

Nakoľko do rozhodného termínu nebola súťaž ukončená, župa rozhodnutiami v správnom konaní uložila dopravcom SAD Trenčín, a. s. a SAD Prievidza a. s. povinnosť poskytovať služby prímestskej autobusovej dopravy na území kraja do 30. októbra 2025.

Vo februári tohto roka bola župa nútená verejné obstarávanie zrušiť, nakoľko už súčet najnižších ponúk podaných v rámci jednotlivých častí súťaže výrazne presiahol predpokladanú hodnotu zákazky, čím nastal stav, že kraj by pri súčasných rozpočtovaných daňových príjmoch vynakladal viac ako polovicu rozpočtovaných daňových príjmov na výdavky na zabezpečenie služieb prímestskej autobusovej dopravy.

Trenčiansky samosprávny kraj po úprave niektorých podmienok súťaže, ktoré by mali priniesť finančné úspory v očakávaných ponukách, opätovne oznámil začiatok nového verejného obstarávania na dopravcu pre poskytovanie služieb regionálnej autobusovej dopravy vo verejnom záujme na území kraja s  rozdelením na dve časti – región Považie a región horná Nitra. Lehota na predkladanie ponúk bola stanovená do 25. júna 2024.

Rovnako kraj zverejnením na Úradnej tabuli TSKoznámil, že alternatívne zvažuje zabezpečenie dopravnej obslužnosti územia kraja vo vlastnej réžii, ak na trhu existuje prípadný partner z radov dopravcov, ktorý by prejavil záujem na kooperácii so župou. Za účelom preskúmania trhových možností vyzval relevantné subjekty na prihlásenie sa. Bližšie podmienky a informácie sú k dispozícii na webovom sídle kraja so stanovenou lehotou na prejavenie záujmu o spoluprácu do 12. júna 2024.

Autor: (ts-TSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2018
Kraj prispeje knižniciam na nákup nových kníh
Prešovský samosprávny kraj prispeje knižniciam vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti na nákup nových kníh. Zo svojho rozpočtu vyčlenil na tento účel 150 tisíc eur. Účelovou dotáciou chce krajská samospráva podporiť zvyšovanie čitateľskej gramotnosti a kultúru čítania najmä u detí a mladých ľudí.
viac
29.04.2020
Regionálna autobusová doprava v kraji bude výrazne kvalitnejšia
Nízkopodlažné a klimatizované autobusy, pripojenie na internet, taktová doprava i nové označníky. To všetko čaká od budúceho roka cestujúcich v regionálnych autobusových spojoch.
viac
19.08.2020
Krajské oslavy výročia SNP na Jankovom vŕšku budú pre pandémiu skromnejšie
Tradičné krajské oslavy výročia Slovenského národného povstania (SNP) na Jankovom vŕšku budú pre pandémiu nového koronavírusu tento rok skromnejšie. Po zasadnutí Krízového štábu Trenčianskeho okresu o tom v stredu informoval predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška.
viac
01.12.2023
Otvorenie vianočných trhov na Trenčianskej župe
Aj tento rok sa vestibul župného úradu na jeden týždeň premení na vianočné trhovisko. Každý deň sa na Trenčianskej župe predstaví iná štvorica či pätica krajských zariadení sociálnych služieb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.20 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.66 %