Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
20.05.2024 01:05

Trenčianska župa vyhlásila novú súťaž na dopravcu a hľadá aj iné možnosti


Snímka archív red.


Trenčiansky samosprávny kraj vyhlásil vo februári minulého roka verejné obstarávanie na dopravcu pre poskytovanie služieb prímestskej autobusovej dopravy vo verejnom záujme na území kraja.


Rozdelené bolo na dve časti – región Považie a región horná Nitra. Prostredníctvom súťaže kraj hľadal dopravcov, ktorí by zabezpečili prímestskú autobusovú dopravu na území kraja od 31. októbra 2023, po skončení dovtedy platných zmlúv s dopravcami, na obdobie 10 rokov.

Nakoľko do rozhodného termínu nebola súťaž ukončená, župa rozhodnutiami v správnom konaní uložila dopravcom SAD Trenčín, a. s. a SAD Prievidza a. s. povinnosť poskytovať služby prímestskej autobusovej dopravy na území kraja do 30. októbra 2025.

Vo februári tohto roka bola župa nútená verejné obstarávanie zrušiť, nakoľko už súčet najnižších ponúk podaných v rámci jednotlivých častí súťaže výrazne presiahol predpokladanú hodnotu zákazky, čím nastal stav, že kraj by pri súčasných rozpočtovaných daňových príjmoch vynakladal viac ako polovicu rozpočtovaných daňových príjmov na výdavky na zabezpečenie služieb prímestskej autobusovej dopravy.

Trenčiansky samosprávny kraj po úprave niektorých podmienok súťaže, ktoré by mali priniesť finančné úspory v očakávaných ponukách, opätovne oznámil začiatok nového verejného obstarávania na dopravcu pre poskytovanie služieb regionálnej autobusovej dopravy vo verejnom záujme na území kraja s  rozdelením na dve časti – región Považie a región horná Nitra. Lehota na predkladanie ponúk bola stanovená do 25. júna 2024.

Rovnako kraj zverejnením na Úradnej tabuli TSKoznámil, že alternatívne zvažuje zabezpečenie dopravnej obslužnosti územia kraja vo vlastnej réžii, ak na trhu existuje prípadný partner z radov dopravcov, ktorý by prejavil záujem na kooperácii so župou. Za účelom preskúmania trhových možností vyzval relevantné subjekty na prihlásenie sa. Bližšie podmienky a informácie sú k dispozícii na webovom sídle kraja so stanovenou lehotou na prejavenie záujmu o spoluprácu do 12. júna 2024.

Autor: (ts-TSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.04.2017
Neváhaj a pošli svoj návrh projektu aj ty!
Participatívny rozpočet Trenčianskej župy ti pomôže zhmotniť nápady.
viac
11.04.2017
Budova bývalej škôlky je nebezpečná
Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja dnes na mimoriadnom brífingu reagovali na nepravdivé informácie, ktoré zazneli na tlačovej konferencii župných poslancov Rudolfa Kusého a Eduarda Demela ohľadom predaja budovy materskej školy na Znievskej ulici č. 4 v MČ Bratislava – Petržalka.
viac
29.04.2020
Regionálna autobusová doprava v kraji bude výrazne kvalitnejšia
Nízkopodlažné a klimatizované autobusy, pripojenie na internet, taktová doprava i nové označníky. To všetko čaká od budúceho roka cestujúcich v regionálnych autobusových spojoch.
viac
18.05.2020
Výstavba jedálne na ZŠ na Ulici J. Bottu by mala trvať štrnásť mesiacov
Viac ako rok po tom, ako žiaci základnej školy (ZŠ) na Ulici Jána Bottu v Trnave prišli o možnosť stravovania, začína mesto v areáli školy s výstavbou novej jedálne s kuchyňou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %