Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.04.2020 04:47

Trebišov s úspornými opatreniami začína od vedenia mesta


Snímka zdroj: (trebisov.sk).


V nadväznosti na odhadované scenáre vývoja hospodárstva SR a súvisiaci odhadovaný pokles príjmov plynúcich z podielových daní pre mestá a obce, realizuje mesto Trebišov okamžité úsporné opatrenia.


S účinnosťou od 1. 4. 2020 bude plat primátora aj bez schválenia mestským zastupiteľstvom znížený na zákonné minimum (rozdiel medzi aktuálnym platom a zákonným minimom bude primátorom mesta darovaný spätne mestu Trebišov na zabezpečenie bežnej prevádzky). Rovnako aj platy obidvoch zástupcov primátora budú vychádzať z primátorovho minimálneho platu. Osobné príplatky všetkých zamestnancov mesta Trebišov budú znížené na nulu.

Mesto Trebišov taktiež pristúpilo na úplnú redukciu všetkých investičných aktivít s výnimkou investícií financovaných z externých zdrojov. Rovnako bolo až do odvolania pozastavené vyplácanie všetkých dotácií z rozpočtu mesta. Zamestnanci, s cieľom znižovania režijných nákladov mestského úradu, pracujú v režime home office. Na redukciu miezd pristúpili i mestské príspevkové a rozpočtové organizácie a mestská obchodná spoločnosť.

Autor: (Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.05.2020
Župa predstavila úspory v rozpočte
Podľa predbežných prepočtov príde do konca roka Bratislavský samosprávny kraj (BSK) o osem miliónov eur. O tom, kde tieto výpadky vykryť, rozhodnú na konci mesiaca poslanci. Župa predstavila návrh šetrenia.
viac
19.05.2020
Hriňová čaká výpadky príjmov z podielových daní viac ako 292 000 eur
Výpadok príjmov z podielových daní vo výške viac ako 292 000 eur očakáva v tomto roku samospráva podpolianskeho mesta Hriňová.
viac
27.05.2020
Mestskí poslanci v Rimavskej Sobote si znížili odmeny na polovicu
Zníženie paušálnych odmien poslancov mestského zastupiteľstva (MsZ) o 50 percent je jedno z aktuálnych opatrení, ktorými sa chce samospráva Rimavskej Soboty vyrovnať s výpadkami príjmov v dôsledku koronakrízy. Zníženie odmien si poslanci odhlasovali na svojom utorkovom zasadnutí.
viac
29.05.2020
ŽSK očakáva v tomto roku pokles daňových príjmov v objeme 6,3 milióna eur
Poslanci Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) schválili v pondelok (25. 5.) na online zasadnutí prvú úpravu rozpočtu na rok 2020, ktorá reflektuje očakávaný pokles daňových príjmov v objeme 6,3 milióna eur. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Martina Remencová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %