Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
30.05.2023 03:20

Tradičná chuť Podpoľania prinesie prípravu jedál i regionálne produkty


Snímka zdroj: (Mesto Detva).


Súťažná príprava jedál i prezentácia miestnych produktov budú súčasťou víkendového podujatia Tradičná chuť Podpoľania v Detve. Povedal to primátor Branislav Baran s tým, že je to 10. ročník akcie a pripravujú ho na detvianskom prírodnom amfiteátri.


Ako priblížil, väčšinou to budú polievky a jedlá, ktoré sú spojené s regiónom, a variť ich budú zo surovín, ktoré sú typické pre Podpoľanie. "Kultúrny program bude spojený s dňom detí, pre návštevníkov budú k dispozícii napríklad drevený kolotoč a hasičská pena," spresnil.

Ako uvádza mesto, začiatok naplánovali na sobotu (3. 6.) o 8.30 h a predpoludním budú účastníci variť. Zároveň bude aj odborný seminár o kvalite regionálnych produktov Podpoľania. Popoludní dostane priestor kultúrny program, vystúpia v ňom detské folklórne súbory i seniori z Detvy. Vyhodnotenie súťaže vo varení a odovzdávanie putovnej štafety bude popoludní, po nich sa predstavia napríklad Folklórny súbor Detva, Podpolianski vrchári a ďalšie folklórne kolektívy.

Sprievodnými podujatiami budú škola varenia i ekoaktivity pre deti, vozenie sa na poníkoch a aj predaj ľudovo-umeleckých výrobkov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2016
V Lieskovci budú objavovať chute tradičných jedál Podpoľania
Podpora vidieckej kuchyne a zachovanie senzorických vlastností regionálnych jedál a nápojov je cieľom súťaže Tradičná chuť Podpoľania, ktorá sa uskutoční v sobotu, 4. júna v Lieskovci v okrese Zvolen.
viac
03.01.2023
Na Bojnický zámok sa vrátia strašidlá, múzeum vyhlásilo autorskú súťaž
Slovenské národné múzeum (SNM)- Múzeum Bojnice pripravuje podujatie, ktorým na Bojnický zámok prinavráti duchov a strašidlá. Na zabezpečenie prvého ročníka Strašidelného zámku vyhlásilo autorskú súťaž.
viac
13.04.2023
Netradičná súťaž pripomenie starobylé jedlá i historické boje
Priblížiť revolučné boje v rokoch 1848 a 1849 a prezentovať gastronómiu tohto obdobia je cieľom súťaže Komárňanské vojenské hostiny. Nezisková organizácia Pro Castello Comaromiensi ju organizuje 1. mája v Starej pevnosti v Komárne.
viac
07.08.2023
Na Veľkom Draždiaku v Petržalke sa budú plaviť zábavné plavidlá
Na Veľkom Draždiaku v bratislavskej Petržalke sa budú budúcu nedeľu (13. 8.) plaviť rôzne zábavné plavidlá. Konať sa tam bude v poradí štvrtý ročník súťažného podujatia Letná vlna fantázie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %