Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
14.01.2020 03:00

Tisovec začína rok v rozpočtovom provizóriu


Mestský úrad v Tisovci. Zdroj: tisovec.sk


V rozpočtovom provizóriu začína aktuálny rok samospráva mesta Tisovec v okrese Rimavská Sobota. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) na svojom poslednom zasadnutí.


Podľa slov poslanca a predsedu ekonomickej komisie MsZ Mária Keletiho je dôvodom neobsadená pozícia hlavného kontrolóra mesta. „Keďže sa do výberového konania nikto neprihlásil, nemohli sme ho voliť a zvoliť. Podmienkou rokovania o rozpočte pritom je, že hlavný kontrolór mesta dáva k nemu stanovisko, či je zostavený v súlade so zákonom,“ ozrejmil Keleti.       

Druhé kolo voľby hlavného kontrolóra Tisovca sa má uskutočniť koncom januára. „Ak sa nám ho ani vtedy nepodarí zvoliť, budeme to musieť riešiť inak,“ avizoval predseda finančnej komisie.       

Podľa uznesenia poslancov tak bude mesto Tisovec hospodáriť v rozpočtovom provizóriu od 1. januára tohto roka až do termínu schválenia nového rozpočtu. Vlaňajší rozpočet Tisovca, ktorý poslanci schválili v marci, rátal pred zmenami s príjmami vo výške takmer 3,4 milióna eur a s prebytkom viac ako 80.000 eur.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.12.2018
Bratislava: Niektoré mestské časti začnú rok 2019 v rozpočtovom provizóriu
Niektoré bratislavské mestské časti vstúpia do budúceho roka v rozpočtovom provizóriu. Finančný plán na rok 2019 síce vypracovaný je, prejsť však musí najskôr miestnymi komisiami, kým sa dostane na rokovanie zastupiteľstiev.
viac
22.12.2018
Humenné: Mesto začne budúci rok v rozpočtovom provizóriu
Nového primátora Humenného Miloša Merička po prevzatí funkcie podľa jeho vlastných slov nemilo prekvapilo, že mesto v koncoročnom období vôbec nepripravovalo rozpočet na budúci rok, a tak ho začne samospráva v rozpočtovom provizóriu.
viac
13.02.2020
Skalickí poslanci schválili rozpočet
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Skalici schválili na svojom prvom tohtoročnom zasadnutí v stredu (12. 2. 2020) rozpočet mesta na rok 2020.
viac
23.11.2022
V Liptovskom Mikuláši sa končí rozpočtové provizórium, rozhodli o tom poslanci
Rozpočtové provizórium v Liptovskom Mikuláši sa končí. Novozvolený poslanecký zbor v pondelok (21. 11.) schválil mestský rozpočet na rok 2022. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %