Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
21.09.2022 10:35

Telocvičňu v spoločensko-športovom centre obnovili za pol milióna eur


Ilustračná snímka.


Telocvičňu v spoločensko-športovom centre v Kežmarku obnovili za viac ako pol milióna eur, nedávno ju slávnostne otvorili pre verejnosť.


"Kežmarok ako Európske mesto športu 2022 sa vo svojom memorande zaviazalo, že okrem rozšírenia aktivít zameraných na šport pre všetkých opraví aj športové zariadenia," uviedla hovorkyňa mesta Barbora Sosková.

Stavenisko odovzdali do rúk zhotoviteľa v januári, pričom rekonštrukcia zahŕňala vnútorné stavebné úpravy, zateplenie a doplnenie podhľadov a stropov. Okrem toho sa vymenili okná, dvere, prívody vody, kúrenie, plyn či kanalizácia a doplnila sa aj elektroinštalácia. "Zrealizovaním projektu sa zlepšia tepelné pomery a stavebnotechnický stav objektu, zníži energetická náročnosť, zlepší a zvýši jeho estetická úroveň," uviedla hovorkyňa. Okrem toho sa vybudovali aj nové šatne so sociálnymi zariadeniami, skladové priestory na športové vybavenie, čím sa zabezpečí funkčnosť a komplexnosť priestorov telocvične.

Projekt bol zrealizovaný vďaka dotáciám z Fondu na podporu športu a Prešovského samosprávneho kraja. Celkové náklady na výstavbu presiahli 542 000, z čoho schválená dotácia tvorila takmer polovicu a mesto obnovu financovalo zo svojho rozpočtu na úrovni viac ako 280 000 eur. "Spoločensko-športové centrum spĺňa svojimi parametrami normy a pravidlá na organizovanie športových súťaží na celoštátnej úrovni v karate, stolnom tenise, športovom tanci, lukostreľbe pre mládež do 12 rokov a tréningových procesov ostatných športov," upozornila Sosková.

Otvorenie a sprístupnenie novej telocvične v Mestskej športovej hale Vlada Jančeka je podľa primátora Jána Ferenčáka ďalším z úspešných projektov pod Tatrami. Ako prví si ju vyskúšali stolnotenisoví hráči. "Verím, že vynovené priestory vytvoria kvalitné podmienky na športovanie nielen pre športové kluby a profesionálov, ale hlavne na rozvoj detských športových talentov," zdôraznil Ferenčák s tým, že mesto má v pláne aj ďalšie rekonštrukčné práce súvisiace so zmodernizovaním celej budovy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2021
Bratislava podporí revitalizáciu pochôdznych terás
Mesto Bratislava podporí revitalizáciu pochôdznych terás formou dotácie. Na tento účel vyčlenila samospráva v rozpočte 200 000 eur.
viac
14.04.2022
Práce na výstavbe kompostárne pokračujú
V meste Kežmarok pokračuje výstavba kompostárne, hotová by mala byť začiatkom leta.
viac
01.08.2022
Mesto chce zrekonštruovať historický železiarsky hámor
Mesto Krompachy chce kompletne zrekonštruovať historickú budovu - železiarsky hámor v časti Stará Maša.
viac
25.08.2022
Mesto získalo dotáciu na obnovu chodníkov na Farskej lúke
Samospráva Fiľakova uspela so svojou žiadosťou o dotáciu na komplexnú obnovu všetkých existujúcich chodníkov medzi bytovými domami na Farskej lúke a v časti Daxnerovej ulice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %