Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
06.05.2020 01:45

Systém monitorovania podzemných vôd prejde hĺbkovou kontrolou


Na snímke minister životného prostredia SR Ján Budaj. Snímka zdroj: (tasr).


Systém monitorovania podzemných vôd na Slovensku prejde hĺbkovou kontrolou. V najbližších mesiacoch sa na nej budú podieľať aj experti zo Švédska. Informovali o tom z tlačového odboru Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.


Šéf envirorezortu Ján Budaj sa v utorok stretol s vedením Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR. „Jednoznačne vítam rozhodnutie kontrolórov. Nič nepotrebuje rýchlejšie spraviť inventúru ako naše vodné bohatstvo. Pitná voda je najväčším pokladom tejto krajiny a jej monitorovanie a dôsledná ochrana je existenčnou otázkou pre budúcnosť Slovenska,“ povedal Budaj.

MŽP tvrdí, že výsledky kontroly a kroky navrhnuté NKÚ SR prispejú k znižovaniu rizík znečistenia a k účinnejšej ochrane zásob podzemnej vody.

Externá kontrola je podľa Budaja prvým krokom k zvýšeniu informovanosti o kvalite životného prostredia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2020
Bratislava je ochotná spolupracovať na odstránení envirozáťaže v Istrocheme
Hlavné mesto je pripravené aktívne spolupracovať na odstránení environmentálnej záťaže v areáli spoločnosti Istrochem v Bratislave. Na sociálnej sieti to uviedol bratislavský primátor Matúš Vallo.
viac
08.01.2021
NKÚ upozornil na nedostatočnú vnútornú kontrolu i pretrvávajúcu byrokraciu
Princíp jeden krát a dosť pri komunikácii občana so štátnymi či verejnými inštitúciami stále nefunguje a odstraňovanie byrokratických prekážok s využívaním informačných systémov je nedostatočné.
viac
16.04.2021
Chytil envirorezort plasty za pačesy?
Po nedávnej kontrole Najvyššieho kontrolného úradu na pôde envirorezortu, a po pomenovaní nedostatkov v odpadovom hospodárstve, osobitne v prípade plastov, zareagovalo MŽP SR upriamením pozornosti na pretrvávajúcu vysokú mieru skládkovania na Slovensku, zdôrazňujúc nízku mieru recyklácie plastov.
viac
28.05.2021
Kvalita podzemných zdrojov pitnej vody nie je kontorlovaná dostatočne
Nedostatočná kontrola kvality podzemných zdrojov pitnej vody ohrozuje zdravie obyvateľov. Štátne orgány v pôsobnosti rezortu životného prostredia, zodpovedné za monitoring kvality vodných zdrojov, nemajú dostatočné a presné informácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %