Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.05.2018 04:00

Súťaž Pre vodu 2018 spoznala víťazov


Súťaž pre vodu - logo


Hľadanie riešení konkrétnych problémov s vodou vo svojom okolí bolo cieľom súťaže Pre vodu, ktorej výsledky po finále v piatok vyhodnotili v rámci podujatia Ekotopfilm - Envirofilm v Bratislave.


Do súťaže sa zapojili v dvoch kategóriách mladí ľudia i školské tímy s deviatimi súťažnými návrhmi zodpovedného hospodárenia s vodou. TASR o tom informovala Martina Ragalová z Nadácie Ekopolis.      

"Mám radosť, že v aktuálnom ročníku sa opäť zišli kvalitne spracované projekty, ktoré pomáhajú riešiť problémy s vodou, či už priamo na toku, v obci, alebo v konkrétnej záhrade," uviedla Martina Šilhánová, manažérka spoločenskej zodpovednosti spoločnosti Nestlé Česko a Slovensko, ktorá súťaž podporuje.       

Podľa Ragalovej mali samosprávy, mimovládne organizácie, školy a iné subjekty možnosť prihlásiť ešte v minulom roku konkrétne problémové situácie zo svojho okolia. "Tie následne riešili mladí ľudia v dvoch súťažných kategóriách – školské tímy tvorené študentmi vysokých škôl a univerzít pod vedením skúseného pedagóga a otvorená kategória pre skupiny i jednotlivcov do 30 rokov," priblížila s tým, že z prihlásených návrhov odborná komisia vybrala osem finalistov.       

Ako ďalej informovala, v otvorenej kategórii získal prvé miesto Attila Tóth za Revitalizáciu verejného priestoru s rybníčkom v obci Maňa. Na druhom mieste sa umiestnila Ágnes Agócsová s Obnovou ramena Hrona pri Rudne. Tretí skončil Adam Repel s Obnovou častí mŕtveho ramena Tice. V kategórii školských tímov zvíťazila Slovenská technická univerzita a jej Návrh vodozádržných opatrení na toku Trnávka. Víťazné návrhy získali aj finančné odmeny.       

Viac informácií o súťaži Pre vodu 2018 je k dispozícii na webe www.sutazprevodu.sk

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.10.2016
Vo Zvolene sa uskutoční seminár „Voda a sídla“
Nadácia Ekopolis organizuje vo Zvolene 24. októbra 2016 seminár na tému Voda a sídla. Je súčasťou súťaže PRE VODU, je však otvorený aj pre odbornú verejnosť, zamestnancov verejnej správy, akademickú sféru, aktívnych občanov a členov mimovládnych organizácií.
viac
19.02.2019
Študenti a mladí opäť pomôžu s efektívnymi riešeniami pri hospodárení s vodou
V januári odštartoval štvrtý ročník súťaže Pre Vodu, ktorá prepája nadaných mladých ľudí s tými, ktorí hľadajú riešenia konkrétnych problémov s vodou.
viac
18.11.2019
Celoslovenská súťaž Pre vodu pozná svojich víťazov
Celoslovenská súťaž Pre vodu pozná svojich víťazov. Vo finále, ktoré sa uskutočnilo v stredu v Bratislave, súperilo šesť návrhov mladých odborníkov a školských tímov. Návrhy sa týkali najmä reálnych problémov zadržania alebo využitia zrážkovej vody ako jedného z opatrení predchádzania suchu či povod
viac
28.01.2021
Celoslovenská súťaž Pre vodu pozná víťazov piateho ročníka
Samosprávy, mimovládne organizácie, školy a iné subjekty mohli vlani do piateho ročníka súťaže Pre vodu 2020, ktorú organizuje banskobystrická Nadácia Ekopolis, prihlasovať reálne problémové situácie s vodou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %