Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
18.11.2019 02:00

Celoslovenská súťaž Pre vodu pozná svojich víťazov


Snímka: Ekopolis


Celoslovenská súťaž Pre vodu pozná svojich víťazov. Vo finále, ktoré sa uskutočnilo v stredu v Bratislave, súperilo šesť návrhov mladých odborníkov a školských tímov. Návrhy sa týkali najmä reálnych problémov zadržania alebo využitia zrážkovej vody ako jedného z opatrení predchádzania suchu či povod


TASR o tom informovala Martina Ragalová z Nadácie Ekopolis, organizátora súťaže.       

Prvé miesto v otvorenej kategórii získalo architektonické riešenie nábrežia Malej Nitry s historickým vodným mlynom od Miroslava Čibika. Druhé miesto obsadila revitalizácia studničky v Revúcej od Michala Tomlaina. Tretie miesto patrí koncepcii renaturácie toku Trnávka od Tomáša Pozdecha. V kategórii školských tímov sa víťazom stal Park v átriu v Poprade z dielne Stavebnej fakulty Technickej univerzity v Košiciach.       

Ambíciou celoslovenskej súťaže je prepájať nadaných mladých s tými, ktorí hľadajú inšpirácie. Súťaž organizuje Nadácia Ekopolis, záštitu prebral minister životného prostredia László Sólymos.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.05.2018
Súťaž Pre vodu 2018 spoznala víťazov
Hľadanie riešení konkrétnych problémov s vodou vo svojom okolí bolo cieľom súťaže Pre vodu, ktorej výsledky po finále v piatok vyhodnotili v rámci podujatia Ekotopfilm - Envirofilm v Bratislave.
viac
12.01.2019
Nový ročník celoslovenskej súťaže Pre Vodu 2019
Po troch úspešných ročníkoch vyhlásila Nadácia Ekopolis ďalší ročník súťaže PRE VODU, ktorá sa aj v roku 2019 bude venovať riešeniu problémov s vodou. Od januára môžu obce, združenia či firmy nominovať konkrétnu situáciu, ktorá sa týka napríklad zadržiavania a úspor vody, prevencie sucha či povodní.
viac
17.01.2020
Štartuje piaty ročník súťaže Pre Vodu
Do 3. februára 2020 môžu samosprávy, združenia a firmy nominovať konkrétnu situáciu či problém, ktorý sa týka zadržiavania alebo využitia dažďovej vody, sucha, povodní, odnosu pôdy z polí alebo čistenia vody.
viac
28.01.2021
Celoslovenská súťaž Pre vodu pozná víťazov piateho ročníka
Samosprávy, mimovládne organizácie, školy a iné subjekty mohli vlani do piateho ročníka súťaže Pre vodu 2020, ktorú organizuje banskobystrická Nadácia Ekopolis, prihlasovať reálne problémové situácie s vodou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %