Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.04.2019 05:45

Štrnásty ročník Trenčianskych robotických dní má najmä motivovať mladých


Ilustračný výrez plagátu


Medzinárodná súťažná prehliadka robotov sa po roku opäť vracia do krajského mesta. Výstavisko v Trenčíne už po štrnástykrát ovládne vyspelá technológia, roboty a hlavne kreativita pri realizácií myšlienok v oblasti robotiky. Záštitu nad podujatím prevzal predseda TSK Jaroslav Baška.


Pozývame Vás na unikátne podujatie s názvom Trenčiansky robotický deň, ktoré sa uskutoční v dňoch 3. a 4. apríla 2019 v priestoroch výstaviska Expo center, a. s.. Medzinárodná súťaž tvorivosti žiakov základných a stredných škôl v oblasti robotiky bude v tomto roku zameraná na ekorobotiku a Industry 4.0.. Prebehne hneď v troch kategóriách, a to Driver A, Driver B a Dolt. Na žiakov i návštevníkov čakajú aj prednášky a worshopy, ktoré sú pripravené v spolupráci s vysokými školami a partnerskými firmami.

O organizáciu podujatia sa postarala Stredná odborná škola Pod Sokolicami v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Podľa slov hlavných organizátorov, je cieľom súťaže najmä motivovať žiakov základných škôl k ďalšiemu štúdiu technických odborov.

O atraktivite robotiky aj samotnej medzinárodnej súťaže svedčí každoročný nárast záujmu, počtu účastníkov i robotov. Kým v roku 2016 prišlo do Trenčína zápoliť 25 tímov s 94 robotmi, v uplynulom roku sa zúčastnilo až 47 tímov s takmer 160 robotmi z rôznych kútov Slovenska, Nemecka, Maďarska, Česka i Ukrajiny.

Nenechajte si ujsť toto neštandardné podujatie a príďte sa informovať o vyvíjajúcom sa trende robotiky.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2016
Pozvánka na Tréning koordinátorov komunít priateľských deťom a mladým ľuďom
Nadácia pre deti Slovenska na základe zisťovania potrieb detí a mladých ľudí naštartovala program Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom.
viac
18.05.2019
Trenčiansky kraj je pravým hokejovým regiónom
V piatok 17. mája 2019 v areáli trenčianskeho výstaviska Expo Center, a. s., spoznala verejnosť ponuku domácich i zahraničných regiónov. Svoje zastúpenie vďaka stánku KOCR Trenčín región mala na výstave Region Tour Expo 2019 aj Trenčianska župa.
viac
26.10.2019
Trenčianska župa je lídrom duálneho vzdelávania
Potvrdila to aj výstava Stredoškolák – Hrdina remesla. V poradí 21. ročník výstavy stredných škôl odštartoval vo štvrtok 24. októbra 2019 v priestoroch trenčianskeho výstaviska EXPO CENTER, a. s.
viac
07.06.2022
Výstavisko Expo Center Trenčín pozýva na výstavu AQUA
Výstavisko Expo Center Trenčín organizuje vo svojom areáli v dňoch 14.  –  15. 6. 2022 už 23. ročník medzinárodnej špecializovanej výstavy vodného hospodárstva, hydroenergetiky, ochrany životného prostredia, odpadového hospodárstva a rozvoja miest a obcí AQUA.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %