Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
14.05.2021 01:35

Stredoškoláci môžu na vlastnej koži zažiť deň vysokoškoláka na UK


Ilustračná snímka: (uniba.sk).


Stredoškolákom, ktorých prijali na viacero vysokých škôl a rozmýšľajú, kam nastúpiť, môže pri rozhodovaní pomôcť podujatie Univerzity Komenského (UK) v Bratislave.


Ešte pred nástupom na vysokú školu môžu na vlastnej koži zažiť deň vysokoškoláka, pozrieť sa do zákulisia štúdia a získať informácie priamo od študentov UK. Online podujatie Zaži deň v koži vysokoškoláka sa uskutoční v utorok 18. mája o 9.00 h. Informovala o tom hovorkyňa univerzity Lenka Miller.

Na vlastnej koži zažili prax v laboratóriách, zábavu na internátoch, učenie na záverečné skúšky, atmosféru AmosFestu, ale aj koronakrízu a štúdium z domu. Teraz sa o tieto zážitky podelia s tými, ktorí sa už čoskoro zvažujú zapísať na univerzitu. Reč je o študentoch UK, ktorí online priblížia svoje štúdium na fakulte. Záujemcovia o štúdium sa môžu pýtať aj na to, na čo by sa pedagógov spýtať neodvážili.

„Radi privítame všetkých mladých ľudí, ktorí sa zatiaľ nerozhodli pre vysokú školu. Okrem maturantov môže podujatie zaujať aj študentov, ktorí budú končiť až na budúci rok. Verím, že viacerí z nich sa neskôr stanú študentmi našej univerzity,” uviedol rektor UK Marek Števček. Podujatie má šesťročnú tradíciu. Po minulé roky bolo zamerané na nižšie ročníky stredných škôl počas maturít končiacich študentov. Vlani sa pre pandémiu a zrušené maturity presunulo do online priestoru, kde si študenti mohli pozrieť prednášky odborníkov z predošlých rokov na rozličné témy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2016
Deň otvorených dverí Ústavu pamäti národa
Ústav pamäti národa pripravil na štvrtok 20. októbra 2016 Deň otvorených dverí ÚPN. V čase od 9. do 16. hodiny bude v jeho sídle na Miletičovej 19 a v Archíve ÚPN na Miletičovej 7 prezentovaná činnosť inštitúcie.
viac
31.03.2021
Staré Mesto podporí v rámci dotácií viaceré projekty
Bratislavské Staré Mesto podporí tento rok v rámci prvého kola viaceré projekty z oblasti kultúry, školstva a športu i sociálnej starostlivosti.
viac
17.08.2021
Ľudia môžu navštíviť útulok v rámci dňa otvorených dverí
Pri príležitosti Medzinárodného dňa zvierat bez domova pripravilo mesto Poprad v mestskom útulku deň otvorených dverí. Uskutoční sa v sobotu (21. 8.) v čase od 13.00 do 17.00 h.
viac
04.11.2021
Víkend zatvorených hraníc sa uskutoční v Bratislave aj tento rok
Na Cyklomoste slobody v Devínskej Novej Vsi si opäť pripomenieme dôležitý moment našej histórie. Už po šiesty raz sa symbolicky zatvoria hranice medzi Slovenskom a Rakúskom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %