Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.03.2020 09:00

Stážisti opäť na župe


Snímka zdroj: (BSK).


Bratislavský samosprávny kraj dáva v marci už po tretí raz možnosť študentom vysokých škôl stážovať priamo na úrade samosprávneho kraja. Študenti sa môžu na platenú polročnú stáž hlásiť do 10. marca 2020.


„Vyskúšať si prácu vo verejnej sfére, spoznať bližšie život na Úrade Bratislavského samosprávneho kraja, zistiť čo všetko Bratislavský samosprávny kraj robí a o čo sa stará, je cieľom projektu odbornej praxe pre stážistov. Na pol roka prijmeme 15 vysokoškolských študentov, ktorých táto prax obohatí o neoceniteľné skúsenosti,“ ozrejmil bratislavský župan Juraj Droba.

Stážový program trvá pol roka v termíne od 1. apríla do 30. septembra 2020. Určený je pre študentov 2. až 4. ročníka vysokej školy. Počas stáže budú uchádzači pôsobiť na odboroch INTERACT, kde je anglický jazyk samozrejmosťou; ďalej školstva, mládeže a športu; zdravotníctva, sociálnych vecí; cestovného ruchu a kultúry; financií a stratégie, územného rozvoja a riadenia projektov. Odborné stáže sa budú realizovať na základe Dohody o brigádnickej práci študenta s hodinovou sadzbou 4 eurá.

Životopisy spolu so žiadosťami, v ktorej treba uviesť o aký odbor má žiadateľ záujem, môžu záujemcovia zasielať  na e-mailovú adresu odbornastaz@region.bsk.sk do 10. marca 2020.

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2016
Študentské trainee programy majú na bratislavskom magistráte úspech
Hlavné mesto prijalo študentov vysokých škôl, ktorí si počas leta budú na jednotlivých sekciách magistrátu rozširovať svoje vedomosti a získajú praktické skúsenosti.
viac
21.03.2017
Ako začať kariéru podľa seba? Skúste to v pivovare
Spojiť príjemné s užitočným. To ponúkajú Pivovary Topvar študentom 4. a 5. ročníkov vysokých škôl. Otvárajú ďalší ročník platených letných stáží.
viac
19.03.2019
Bratislavská župa ako prvá spúšťa program pre stážistov
Trinásť stážistov má možnosť si vyskúšať prácu vo verejnej sfére. Bratislavský samosprávny kraj ako prvý spomedzi všetkých krajov spúšťa komplexný program pre stážistov. Ide o študentov stredných a vysokých škôl, ktorí svoju stáž začnú od 1. apríla 2019.
viac
05.05.2021
Na župu zavítali prví stážisti z programu Stážuj v kraji
Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová včera na župnom úrade privítala dvanástich vysokoškolákov, ktorí počas nasledujúcich troch mesiacov začnú zbierať svoje prvé pracovné skúsenosti na zvolených odboroch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %