Piatok 10.05.2024
Dnes má meniny 
Viktória
°C
14.06.2022 10:35

Stavebný "boom" podľa radnice nezastavilo ani zdražovanie


Ilustračná snímka.


Stavebný "boom" v Liptovskom Mikuláši v uplynulých dvoch rokoch podľa tamojšej radnice nezastavilo ani zdražovanie stavebných materiálov či rastúce ceny nehnuteľností.


Najväčší stavebný ruch je aktuálne v mestskej časti Palúdzka, kde vyrástli nové bytovky aj rodinné domy. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"Kontinuálne sa rozvíjajú aj zvyšné mestské časti. Vzhľadom na každoročný nárast bytov, apartmánov a podnikateľských objektov sa objem vybratej dane z nehnuteľností zvyšuje a mesto tak nemusí navyšovať jej sadzbu," skonštatovala hovorkyňa.

Do mesta prišlo v uplynulom období viacero investorov. Z prázdnej chátrajúcej budovy niekdajšieho hypermarketu pri vstupe do mesta vznikne v najbližších týždňoch zrekonštruovaný objekt s obchodným reťazcom. "Čoskoro sa začne aj prestavba obchodného domu na konci pešej zóny či výstavba nového komplexu na mieste hotela v Palúdzke. Veľkou premenou prešlo v uplynulých rokoch Kamenné pole, v ktorom pribudli nové prevádzky. Námestie mieru skrášľuje vynovená budova bývalého Domu služieb," priblížila Čapčíková.

Ako dodala, vo viacerých mestských častiach postupne pribúdajú moderné polyfunkčné budovy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.05.2016
Soška Oskara bez bariér zdobí mesto Liptovský Mikuláš a obec Rohožník
Vyvrcholením prvého dňa 27. snemu Združenia miest a obcí Slovenska bol galaprogram, počas ktorého sa predstavili finalisti celoročnej súťaže Oskar bez bariér za rok 2015.
viac
12.12.2016
Dobrovoľníci navaria bezdomovcom kompletné Štedrovečerné menu
Liptovskomikulášski bezdomovci si v utorok 20. decembra vychutnajú pravý sviatočný obed. Dobrovoľníci v týchto dňoch pripravujú všetko tak, aby mohli aj ľudia bez prístrešia osláviť prichádzajúce vianočné sviatky.
viac
09.12.2022
Dane v Liptovskom Mikuláši zvyšovať nebudú, stúpnu však niektoré poplatky
Daň z nehnuteľnosti sa budúci rok v Liptovskom Mikuláši zvyšovať nebude. Potvrdil to primátor mesta Ján Blcháč. Radnica však bude musieť pristúpiť k čiastočnému zvýšeniu niektorých poplatkov. Obyvatelia si tak priplatia napríklad za komunálny odpad.
viac
19.01.2023
Zvýšené náklady na energie budú mesto stáť zhruba 700 000 eur
Zvýšené náklady na elektrinu a plyn budú mesto Liptovský Mikuláš v tomto roku stáť približne 700 000 eur. Potvrdil to primátor Ján Blcháč.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %