Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.07.2020 08:00

SNM otvára ďalší ročník kurzu múzejná pedagogika


Ilustračná snímka: (skolske.sk).


Slovenské národné múzeum (SNM) otvára štvrtý ročník kurzu múzejná pedagogika, akreditovaného ministerstvom školstva. Dištančné štúdium v trvaní 90 vyučovacích hodín sa začne od septembra. Prihlášku a podrobné informácie nájdu záujemcovia na webstránke múzea.


Kurz je určený zamestnancom múzeí a iných kultúrnych inštitúcií na Slovensku, ktorí majú v náplni práce edukačnú prácu s návštevníkmi a majú záujem pracovať v oblasti neformálneho vzdelávania a výchovy.

„Absolvent vzdelávacieho programu získa odborné vedomosti a zručnosti z didaktického a zmyslového sprístupňovania obsahu výstav a expozícií múzeí, ako aj kultúrneho a prírodného dedičstva rôznym cieľovým skupinám,” informoval Dominik Hrdý z Centra múzejnej komunikácie SNM. Dodal, že absolvent kurzu si osvojí i metódy sprevádzania, práce s ľuďmi so špeciálnymi potrebami, organizačné zabezpečenie návštevníckej prevádzky, prípravy sprievodných akcií a múzejno-didaktických materiálov k expozíciám, výstavám a edukačným programom. Lektormi kurzu sú odborníci z múzeí a pedagógovia zaoberajúci sa múzejnou pedagogikou na vysokých školách v Slovenskej aj Českej republike.

Počas predchádzajúcich troch ročníkov v SNM v Bratislave úspešne absolvovalo kurz múzejnej pedagogiky viac ako 60 študentov. Do nového kurzu sa môžu záujemcovia prihlásiť do 30. júla.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.02.2020
Múzeum Betliar hľadá sprievodcov a dozorcov na letnú sezónu
Slovenské národné múzeum (SNM) – Múzeum Betliar v okrese Rožňava hľadá do svojho tímu sprievodcov a dozorcov do andrássyovského kaštieľa na letnú sezónu v období jún až september 2020.
viac
10.06.2020
V múzeu slovenskej dediny predstavia tradičnú remeselnú výrobu
Tradičnú remeselnú výrobu a šikovnosť predkov predvedú v nedeľu 14. júna remeselníci na podujatí Dnes tovariš, zajtra majster v Múzeu slovenskej dediny Slovenského národného múzea (SNM) v Martine. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka SNM v Martine Milena Kiripolská.
viac
20.07.2020
Vidiecka žena roka  – „Líderka roka 2020“
Vidiecky parlament na Slovensku s obcou Klátová Nová Ves a partnermi vyhlasujú 19. ročník súťaže.
viac
29.10.2020
Územný spolok SČK spustil Kurz opatrovateľského minima
Poskytnúť zariadeniam pre seniorov, zdravotníckym zariadeniam a zariadeniam sociálnych služieb náhradu v prípade výpadku odborného personálu je cieľom programu Kurz opatrovateľského minima.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %