Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
21.08.2017 09:52

Slováci sa zo Svetových hier policajtov a hasičov vrátili s medailami


Na svojom Facebooku zverejnil Ladislav Noskovič medaily, ktoré získal na Svetových hrách policajtov a hasičov.


Súrodenci – profesionálni hasiči z Piešťan Ladislav a Erik Noskovičovci úspešne reprezentovali Slovensko na Svetových hrách policajtov a hasičov v americkom Los Angeles.


Na podujatí, ktoré sa uskutočnilo od 7. do 16. augusta, sa zúčastnilo viac ako 8000 súťažiacich zo 65 krajín sveta. "V tejto konkurencii dosiahli Piešťanci vynikajúce výsledky," informovala dnes TASR Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR.       

Ladislav Noskovič, ktorý pracuje ako vedúci oddelenia prevádzkovo-technického na Okresnom riaditeľstve (OR) HaZZ v Piešťanoch, si odniesol kompletnú medailovú zbierku. Zvíťazil v behu na 100 metrov s časom 11,60 sekundy, keď porazil domáceho bežca s časom 11,78 sekundy a Brazílčana s časom 11,86 sekundy. V disciplíne štafeta 4 x 100 metrov, ktorú odbehol spoločne s ruskými policajtmi, sa umiestnil na treťom mieste. Získal tiež striebornú medailu za druhé miesto v behu na 200 metrov s časom 24,02 sekundy.       Erik Noskovič, pracujúci na piešťanskom OR HaZZ ako vedúci družstva, súťažil v tlaku na lavičke, kde v kategórii do 83 kilogramov obsadil štvrté miesto s výkonom 155 kilogramov.

Čítajte aj na: https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=slovenski-policajti-a-hasici-zozbierali-medaily-na-world-police-and-fire-games-v-usa     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.09.2016
Rímske hry v Rusovciach ponúkajú ako novinku Rímsku škôlku
Najväčšou atrakciou 19. ročníka rozšíreného podujatia Rímske hry a Limes day v Rusovciach bude Rímska škôlka, ktorá by mala osloviť najmä rodiny s malými deťmi programom, primeraným vekovej kategórii detí od troch do šesť rokov.
viac
07.03.2018
Kostol vo Chvojnici sa stane dejiskom inscenovaných pašiových hier
Utrpenie a smrť Ježiša Krista priblíži inscenované hudobno-dramatické pásmo v rámci podujatia Pašiové hry a spevy, ktorého dejiskom bude kostol Povýšenia sv. Kríža vo Chvojnici (okres Prievidza).
viac
23.07.2019
Príďte na hradné hry Žofie Bosniakovej
Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravilo už 22. ročník obľúbeného podujatia na hrade Strečno. Hradné hry Žofie Bosniakovej sú venované najznámejšej majiteľke hradu a opäť nás vrátia do stredoveku.
viac
08.07.2020
Herne budú musieť byť v rozostupoch najmenej dvesto metrov
Od 17. júla nadobudne platnosť nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o hazardných hrách na území mesta Trnava. Schválili ho poslanci mestského zastupiteľstva na júnovej schôdzi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %