Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
24.02.2018 08:03

Sliač chce tento rok vybudovať cyklocestu do Kováčovej


Ilustračná snímka, zdroj: NaKole.cz


Mesto Sliač po vybudovaní Rodinnej cestičky medzi Sliačom a Zvolenom plánuje tento rok výstavbu cyklocesty do Kováčovej. Na asi 2,6-kilometrový úsek získalo príspevok z Ministerstva pôdohospodárstva SR.


Podľa primátora Sliača Daniela Dunčka by mala cyklocesta stáť približne 400-tis. eur. Začne pri poľnohospodárskom družstve v časti Hájniky a skončí na konci sliačskeho katastra pri Národnom rehabilitačnom centre v Kováčovej. "Vytvorí sa tak ďalšia spojnica dvoch obcí, vhodná pre obyvateľov regiónu na oddych a relax," podotkol.

Primátor v zámeroch samosprávy na najbližšie roky spomenul aj rozšírenie Domova sociálnych služieb a domova dôchodcov v časti Rybáre. Mala by tam vzniknúť práčovňa, spoločenská miestnosť a vývarovňa. "Chceli by sme obnoviť aj strechu na dome služieb, do ktorej zateká," pripomenul Dunčko.       

Mesto chce tiež čo najskôr vyviesť na povrch a ďalej do Hrona aj odtekajúce vody z minerálnych prameňov, ktoré zásobujú tamojší kúpeľný dom. Minerálna voda totiž desaťročia z kúpeľov odteká potrubím, ktoré sa nánosmi začalo upchávať a na niektorých miestach počas vypúšťania bazénov vyráža na povrch a zalieva kúpeľné cesty a chodníky.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2019
Mesto má na jar začať stavať cyklocestu do Kováčovej a Sielnice
Kúpeľné mesto Sliač by malo začať v marci budovať cyklocestu do susedných obcí Sielnica a Kováčová. Na niekoľkokilometrový úsek získala samospráva príspevok z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.
viac
20.07.2021
Uzatvorenú cyklocestu po zosuve svahu chce mesto opätovne otvoriť
Mesto Veľký Šariš chce opätovne otvoriť cyklocestu medzi Prešovom a Veľkým Šarišom. Urobí tak však až na základe výsledkov meraní.
viac
05.04.2022
BBSK ohľadom cyklocesty Štiavnická Anča stále rokuje s SPP, ŽSR a ŠOP
K úplnému dokončeniu projektu cyklocesty, ktorá má po železničnej trati prepojiť Banskú Štiavnicu s Hronskou Dúbravou, chýba momentálne projektová dokumentácia pre stavebné povolenie a následná projektová dokumentácia na realizáciu stavby.
viac
29.09.2022
Obec plánuje zrekonštruovať malotriednu školu, chce si ju uchovať
V Kováčovej pri Zvolene chcú zrekonštruovať objekty malotriednej základnej školy a materskej školy. Na realizáciu svojho projektu, v ktorom sa počíta so znížením energetickej náročnosti budov, požiadali ešte v máji 2022 o nenávratný finančný príspevok (NFP) Slovenskú inovačnú a energetickú agentúru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %