Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
26.01.2022 01:30

Školy získajú vyše 289 000 eur na kompenzáciu poplatkov v ŠKD pre žiakov


Ilustračná snímka: (tasr).


Viac ako 220 základných škôl získa finančné prostriedky v celkovej sume 289 575 eur na kompenzáciu poplatku v školskom klube detí (ŠKD) za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi.


Vyplýva to z výsledkov výzvy, o ktorej na svojom webe informovalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

"Táto výzva pozitívne ovplyvní celkovo 3861 žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia alebo v hmotnej núdzi," uviedol rezort školstva. Ďalšie kolo výzvy na kompenzácia poplatku v školskom klube detí za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi vyhlási ministerstvo koncom školského roku 2021/2022 na obdobie od septembra.

Výška pridelených finančných prostriedkov bola vypočítaná na základe počtu žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia alebo v hmotnej núdzi, ktorí navštevujú ŠKD k 1. januáru 2022 alebo ich rodič/zákonný zástupca podal žiadosť o prijatie žiaka do ŠKD k termínu podania žiadosti. Kompenzácia poplatku za ŠKD sa bude realizovať v prvom kole od 1. februára do 30. júna.

Výzvu vyhlásilo MŠVVaŠ SR v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR. Cieľom je kompenzácia poplatku za ŠKD pre žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia, respektíve z rodín v hmotnej núdzi. Tým sa podľa ministerstva školstva odstráni hlavná prekážka (poplatky za ŠKD) pri zapojení sa týchto žiakov do činnosti ŠKD.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.08.2019
Generálna prokuratúra sa vyjadrila k poplatkom v materských školách
Na základe nejasného výkladu a rozdielneho názoru Združenia miest a obcí Slovenska a Ministerstva školstva, Vedy výskumu a športu SR sa ZMOS obrátilo na Generálnu prokuratúru SR.
viac
17.02.2021
Ministerstvá školstva a práce podporia základné umelecké školy
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v spolupráci s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR spoločne vyčlenili 20 miliónov eur na udržateľnosť zamestnanosti pedagogických a nepedagogických zamestnancov v základných umeleckých školách.
viac
11.01.2022
Žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia budú mať preplatené školské kluby
Pomoc pre žiakov a ich rodičov zo sociálne znevýhodneného prostredia a tých, ktorí sú v hmotnej núdzi. To bude reálnym prínosom kompenzácie poplatkov v školskom klube detí.
viac
12.07.2023
Postupne sa obstaráva a zazmluvňuje digitálne vybavenie pre školy
Postupne sa obstaráva a zazmluvňuje digitálne vybavenie pre základné a stredné školy v rámci národných projektov edIT1 a edIT2.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %