Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.09.2018 11:05

Skalica predáva mantinely a plexisklá zo zimného štadióna mestu Šaľa


Ilustračná snímka, zdroj: Mesto Šaľa


Skalickí mestskí poslanci odsúhlasili na stredajšom (26. 9.) rokovaní odpredaj nadbytočného majetku Správy mestského majetku (SMM).


Spoločnosť SMM ako správca a prevádzkovateľ zimného štadióna v Skalici musela pre legislatívne zmeny v pravidlách ľadového hokeja zabezpečiť technické parametre ihriska. "Menili sa pravidlá a pôvodné mantinely a ochranné sklá sme museli nahradiť novými. V roku 2017 sme vymenili ochranné sklá za vyššie v celkovej sume 29.800 eur bez DPH. Pôvodné ochranné sklá nám zostali na sklade ako nepoužiteľné. Od Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) sme dostali dotáciu vo výške 10.000 eur," uviedol riaditeľ SMM Ľudovít Bránecký.       

Finančne najnáročnejšou bola výmena mantinelov. Tá sa uskutočnila v auguste tohto roka, kedy sa neregulárne mantinely vymenili za nižšie. "Túto povinnosť sme zabezpečovali v spolupráci so SZĽH, nakoľko náklady na realizáciu tejto výmeny boli 42.800 eur bez DPH. Rokovaním so SZĽH sme dospeli k dohode o poskytnutí ďalšej dotácie vo výške 20.000 eur a spolupráci pri hľadaní potenciálneho odberateľa na pôvodné mantinely aj s ochrannými sklami pre užívateľa, ktorému budú ešte nejaký čas vyhovovať," doplnil Bránecký.       

Pôvodné mantinely sa inštalovali v roku 2005 a neboli vymenené pre zlý technický stav, ale z dôvodu zmien pravidiel Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). "Aj preto sa pristúpilo k ich predaju záujemcovi, ktorý pre ne nájde využitie. So SZĽH bolo dohodnuté, že výmena mantinelov sa uskutoční za podmienky, ak bude predbežne známy potenciálny odberateľ pôvodných mantinelov. SZĽH oznámil, že potenciálnym odberateľom je mesto Šaľa. Nakoľko ide o samosprávu, celý proces schvaľovania trval určitý čas, ale v súčasnosti už môžeme uvedený predaj zrealizovať," spresnil Bránecký. Kúpna cena bola stanovená na 12.500 eur.   

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.08.2017
Zimný štadión ponúka Banskobystričanom niekoľko noviniek
Mestská spoločnosť MBB, a. s. využila letné obdobie na skvalitnenie prevádzky banskobystrického zimného štadióna, opravy zastaranej techniky i obnovu parkovacej plochy. Nejedného Banskobystričana či návštevníka potešia aj novinky v rámci verejného korčuľovania.
viac
15.07.2018
Zimný štadión dostane moderné mantinely
Zimný štadión v Šali dostane nové mantinely. Staré 34-ročné už dalo mesto odstrániť, v priebehu leta budú nahradené novými mantinelmi, ktoré majú modernejší vzhľad a spĺňajú aj kritériá Slovenského zväzu ľadového hokeja.
viac
08.12.2020
Mesto pomôže s financovaním trafostanice na zimnom štadióne
Mesto Nové Zámky pomôže prevádzkovateľovi zimného štadióna s investíciou do novej trafostanice. Mestskí poslanci na svojom rokovaní ešte koncom novembra schválili združenie financií na vybudovanie nového zariadenia.
viac
27.12.2023
Mesto začalo pripravovať ľadovú plochu na zimnom štadióne
Mesto Šaľa začalo s prípravou ľadu na zimnom štadióne. Ako uviedol primátor mesta Jozef Belický, štadión bude pre verejnosť otvorený hneď, ako bude ľad pripravený.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %