Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.02.2020 03:40

SIŽP vykoná kontrolu u vybraných výrobcov aj v Koordinačnom centre Obaly


Snímka zdroj: (sizp.sk).


Na základe požiadavky Ministerstva životného prostredia SR vykoná Slovenská inšpekcia životného prostredia (SIŽP) kontrolu vybraných výrobcov obalových a neobalových výrobkov aj Koordinačného centra Obaly, družstvo. Potvrdila to vedúca oddelenia kontroly SIŽP Brigita Pokorná.


Združenie miest a obcí (ZMOS) vyzvalo SIŽP na kontrolu v Koordinačnom centre Obaly, družstvo a v Organizácii zodpovednosti výrobcov (OZV). Dôvodom je, že 159 obcí nemá zmluvného partnera na financovanie triedeného zberu odpadu z obalových a neobalových výrobkov, uviedol hovorca ZMOS-u Michal Kaliňák.

„Výsledkom kontroly musí byť prijatie návrhu opatrení pre rezort životného prostredia na odstránenie stavu, keď 159 obcí so 141 199 obyvateľmi nemalo k 13. februáru 2020 zmluvu s Organizáciou zodpovednosti výrobcov na financovanie triedeného zberu odpadov z obalov a neobalových výrobkov,“ skonštatoval výkonný podpredseda ZMOS-u Jozef Turčány. Dodal, že nekonaním zodpovedných organizácií sa zvyšuje riziko environmentálnych a finančných škôd v mestách a obciach.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.03.2017
Ani február nepriniesol rozhodnutia o postihoch nezodpovedných OZV
„Ministerstvo životného prostredia do dnešného dňa neodobralo licenciu žiadnej OZV,“ informoval Obecné noviny hovorca envirorezortu Tomáš Ferenčák koncom februára.
viac
24.01.2020
ZMOS požaduje čo najrýchlejšie vyriešenie problému s odpadmi
Združenie miest a obcí Slovenska vyzýva Koordinačné centrum pre prúd odpadov z obalov a z neobalových výrobkov aby najneskôr do konca januára 2020 zabezpečilo zorganizovanie žrebovania a určilo zmluvných partnerov pre mestá a obce spomedzi organizácií zodpovednosti výrobcov.
viac
22.02.2020
ZMOS vyzýva na kontrolu Koordinačného centra a jeho organizácií
Združenie miest a obcí Slovenska intenzívne upozorňuje na problémy súvisiace s komunálnym odpadom v obciach, ktoré od začiatku roka zostali bez zmluvných partnerov.
viac
19.05.2020
SIŽP vykonala 12 kontrol u výrobcov obalových a neobalových výrobkov
Slovenská inšpekcia životného prostredia (SIŽP) vykonala od februára do mája tohto roka 12 kontrol u výrobcov obalových a neobalových výrobkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %